Televisio poikineen

Muistatko milloin teille tuli televisio? Minä olen sukupolvea, jonka kotona on aina ollut televisio, mutta ensimmäisen väritelevision ihmeen minäkin muistan.

Jos et muista, millainen teidän ensimmäinen televisionne oli, ei hätää. Luulenpa, että asia palaa mieleesi, kun vierailet Salon elektroniikkamuseossa.

Salon elektroniikkamuseo on yksi Salon historiallisen museon kohteista. Elektroniikkamuseon kokoelmiin kuuluvat televisioiden lisäksi mm. radiot ja matkapuhelimet. Salossa kun ollaan.
 
Näyttely on toteutettu osittain varastonäyttelynä. Museokävijä voi kierrellä teollisuushallimaisessa tilassa korkeiden varastohyllyjen välissä ja bongailla niitä omia ja naapureiden televisiomalleja.
Näyttelyssä on mahdollisuus myös katsella vanhoja salolaiseen elektroniikkateollisuuteen liittyviä elokuvia. Elektroniikkamuseon kokoelmia voi tutkia myös sähköisesti Elias-verkkonäyttelyn avulla.
Salon elektroniikkamuseo sijaitsee Astrum-keskuksessa, aivan Teatteri Provinssin naapurissa.

Kommentit

 1. Voi, minä tunne itseni aina jotenkin oudoksi, kun ihmiset puhuvat vanhoista tv-ohjelmista. Minulla kun ei ole niistä mitään tietoa. Minun lapsuudessa ei ollut tv:tä.
  Naapurin papalla sain kuitenkin urheilua käydä katsomassa ja hänellä oli sellaista mallia, että siitä avattiin ovet auki.
  Televisio tuli minun elämään vasta omassa kodissa 1985 eli aika vasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika useinhan, ainakin 1970-luvulla, esimerkiksi väritv hankittiin ennen "suuria" urheilukilpailuja. Ainakin oman kokemukseni mukaan moni muistelee, että "meille tuli väritelkkari niitä ja niitä olympialaisia ennen".

   Poista
 2. Muistan kyllä, miten tv tuli lapsuudenkotiini. Tuvan penkit laitettiin peräkkäin, kuin elokuvissa ikään, ja koko perhe ja puolet kylästä istui ihmettelemässä moista vekotinta. Pitääpä käydä tuossa museossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt monessa nuoressa perheessä ei enää edes ole televisiota. Mahdolliset ohjelmat katsotaan muista välineistä. Niin se aika muuttuu.

   Poista
 3. Muistan hyvin, kun meille tuli televisio. Uuteen isäni rakentamaan taloon muutettaessa ostettiin olohuoneeseen televisio..:)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti