Junnukorista, rompetta, taidetta ja keskiaikaa

Mennyt viikonloppu koostui pääasiassa otsikon asioista. Ihanaa, että kevät etenee ja on jo maaliskuu!
Lauantaina kannustettiin kuopuksen joukkuetta paikallisessa palloiluhallissa. Ensimmäisestä pelistä tuli tappio ja toisesta voitto. Tässä juniorin kanssa yhdessä tehty video päivän peleistä.
 
Tänään tekikin sitten jo mieli lähteä vähän ajelulle. Suuntana taas Turku. Kelikin oli jo aika keväinen. 
Samalla tuli avattua romutorikausi. Tosin nämä Turun seudun mobilistien järjestämä Talvi-Heikki -markkinat järjestetään sisätiloissa Turun messukeskuksessa. Muutama tunti vierähti ja aika halvallakin päästiin.
Turun jokirannassa sijaitsevan Aboa Vetus & Ars Novan Cafe Aulasta on tullut yksi suosikkikahvila. Tällä kertaa nautimme lounasta Niki de Saint Phallen veistoksen vieressä. Museohan on hieno yhdistelmä aitoa keskiaikaista Turkua ja kuvataidetta - ja kaiken lisäksi hienossa rakennuksessa. Museossa saattoi kulkea keskiaikaisen Turun pääkatua, vierailla Pyhän Annan kappelissa, ihmetellä keskiaikaisia sian ja koiran luurankoja, tutustua luku- ja kirjoitustaidon kehittymiseen jne. Itse asiassa juuri tänään ilmestyi Hurmioituneen blogikirjoitus Aboa Vetus -museosta. Kannattaa tutustua.
Taidemuseon puolella esiteltiin Matti Koivurinnan säätiön taidekokoelmia teemalla Tuntemattomat maailmat. Vanhimmat teokset olivat 1920-luvulta ja uusimmat viime vuodelta. Esillä oli mm. turkulaisen taiteilijaryhmä IC-98:n videoinstallaatio Abendland. Näyttely sijaitsi Rettigin palatsin yläkerrassa, jonka puitteet ovat kaikin puolin hienot. Hieno näyttely on esillä toukokuun loppupuolelle saakka.

Kommentit

 1. Keli oli kyllä Turussa ihan keväinen. Siellä lakaistiin katuja hiekoista ja tuntui oudolta tulla kotiin, kun täällä on vielä lunta maassa. Olin jo ehtinyt unohtaa. :P
  Sinä sait paremma kuvan tuosta valastusta pienoismallista. Se oli kyllä huikea. En ensin ymmärtänyt että miksi se valo liikkui, mutta sitten tajusin että vuorokauden kiertohan se on.
  Ars Novasta tulossa esittelyä myöhemmin. Huomasin taas kuinka yhden postauksen kirjoittamiseen saa vierähtämään aikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, minä luotan sinun erinomaisiin postauksiin. En nyt jaksanut keskittyä analyysiin. Nautin vaan taiteesta :-) Tänään oli varsin keväinen keli - ei tosin auringonpaistetta, mutta pellot ruskeina tai vihreinä.

   Poista

Lähetä kommentti