Inkoon keskiaikainen kirkko

Suomen ainoa keskiaikainen kuolemantanssi-aihe löytyy Inkoon kivikirkon seinästä. Muualla Euroopassa yleinen aihe muistuttaa kuoleman vääjäämättömästä kohtaamisesta. Yleensä kuolema on kuvattu luurankona, joka ohjaa eri ammattien edustajia mukaansa. Inkoon kuolemantanssi lienee maalattu 1520-luvulla.
  
 
Inkoon kivikirkko on merenkulkijoiden pyhimykselle, Pyhälle Nikolaukselle omistettu. Kirkko on rakennettu useassa vaiheessa, vanhimpien osien ollessa noin 1430-luvulta. Erillinen kellotapuli on 1730-luvulta. Sisällä huomio kiinnittyy maalausten lisäksi myös urkuihin, joita on kahdet rinnakkain. Urut ovat 1980-luvulta.

Kirkkohaasteen 13/2013

Kommentit

  1. Kaunista,niin kaunista. Mahtavaa että sinun kauttasi pääsee vierailemaan ihanissa paikoissa. Kiitos :) Kirkot = ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos vaan ja kivaa, että joku kommentoi. Kylähullun maine on jo kuitenkin tullut, joten kirjoitan ja paljastan näitä käyntejä. Se lukee, joka jaksaa. Tulee sitten ainakin itselle pidettyä kirjaa, missä on käynyt.

      Poista
  2. Hei ja kiitos kivasta tyylistä esitellä Inkoon kirkkoa. Pari kohtaa vaatisi tarkistusta. Kirkon vanhimmat osat ovat jo 1200-livulta. Urkuja ei ole kuin yhdet. Toinen fasaadi onkaksilaivaisuuden vuoksi tapainottamassa ja sen takana on urkujen koneisto ja kirkkokuoron albat.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti