Runonkulman galleria avautui

Uudessakaupungissa ei ole taidemuseota. Innokkaita kuvataiteilijoita ja kuvataiteen ystäviä sen sijaan löytyy. Meillä on toki kunnallisia näyttelytiloja ja niissä pyritään mahdollisuuksien mukaan tarjoamaan myös ammatillisesti laadukasta taidetta. Meiltä löytyy myös hulvaton taidetalo Pilvilinna, naivistitaiteilija Raija Nokkalan taiteen täyttämä talo. Mutta nyt meillä on kaupungissa myös galleria. Runonkulman galleriassa vietettiin eilen avajaisia.
Vasemmalta taiteilija Ann-Sofi Kattilakoski, Mervi Levanen ja Marika Lähteenmäki
Kuvataiteen opettaja ja taiteilija Mervi Levanen perusti Uudenkaupungin keskustan yli 150 vuotta vanhaan puutaloon pienen gallerian. Sisarensa Marika Lähteenmäki emännöi samassa talossa sisarusten omistamaa käsityöläisliike Pikkukylän Puotia. Miten piristävä lisä pikkukaupungin tarjontaan!
Gallerian ensimmäisenä näyttelynä avautui vaasalaisen Ann-Sofi Kattilakosken näyttely "Tarinatapetti". Kuvataiteen opettajaksi vuonna 1999 valmistunut Kattilakoski on koonnut Tarinatapetti -näyttelyyn töitä, jotka kuvaavat hänen omaa tarinaansa. Aiheet ovat paljolti siirtymisistä - paikasta tai mielentilasta toiseen. Näyttelyn teokset ovat pääasiassa grafiikkaa, mutta mukana on myös maalauksia.
Näyttelystä erottuvat erityisesti nämä tarinatapetit. Kauniinsävyiset tapettia muistuttavat grafiikanlehdet ovat saaneet aiheikseen niin lepotuoleja, kasvoja, perhosia tai vaikka käytettyjä saappaita. Elämäntarinaa.
Tälle gallerialle toivon todella menestystä. Toivon myös, että paikkakuntalaiset - ja toki vieraatkin - uskaltavat astua sisälle tähän Runonkulmaan. Eikö olekin muuten hieno nimi talolle? Täällä Uudessakaupungissa korttelit nimettiin virallisesti joskus 1700-luvulla. Usein korttelin nimi tuli korttelissa 1600-luvulla asuneesta suvusta. Tässä korttelissa asui aikanaan Heikki Matinpoika Runoi, joka oli ensimmäisiä kaupungin porvareita, kun kaupunki 1617 perustettiin.

Tarinatapetti-näyttely on avoinna Runonkulman galleriassa 20.7.2013 saakka ti-pe 11-18 ja la 11-15.

Kommentit

 1. Sinulla on niin valoisa, avara, mielenkiintoinen blogi!
  Hienoa, kun avasit omalla tavallasi mervin gallerian.
  Se on niin tyylikäs, ihana paikka kaupungissamme. toivotaan, että ihmiset löytävät sen omakseen..
  Kivaa pian alkavaa viikonloppua .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Toivotaan todella, että monet löytäisivät sinne tiensä myöhemminkin. Mukavaa kesää sinullekin.

   Poista

Lähetä kommentti