Näköalapaikka, elektroniikkaa, museo, laivoja, lentokone - Verkkokauppa.com Helsingin Jätkäsaaressa


Kävimme viikonloppureissulla meille ihan uudessa paikassa Helsingissä. Takapenkkiläisten toiveesta vierailtiin sunnuntaina Jätkäsaaressa, Länsisatamassa sijaitsevan Verkkokauppa.comin liikkeessä. Liikkeen avoinnaoloaikoina pääsee hissillä rakennuksen katolle, josta on hienot näkymät niin merelle kuin läntiseen Helsinkiinkin. Esimerkiksi nyt olisi varmaan ihan hienoa katsella sieltä suuria purjelaivoja vähän kuin lintuperspektiivistä. Viime viikonloppuna suurten purjelaivojen tuloa vasta valmisteltiin ja täytyy myöntää, että meinasi maalaisilta mennä hermot ajaessa keskustasta Länsisatamaan, kun kaikki "tutut" kadut oli suljettu. Katolla on myös esillä Mig-hävittäjä. Laivabongaajille paikka taitaakin olla tuttu. Nytkin Länsisatamassa oli neljä risteilijää normaalin Pietari-laivan lisäksi.
 
Itse elektroniikkaliike on rakennuksen toisessa ja kolmannessa kerroksessa. Neljännen ja viidennen kerroksen auloissa on esillä Tieto- ja pelikonemuseo, keräilijä Ari Tommiskan hienot aiheeseen liittyvät kokoelmat - esillä satoja pelejä ja koneita. Nostalgiaa vanhemmille ja ihmeteltävää nuoremmille.
Ja koska kaupalla on pitkät avoinnaoloajat, on myös museolla ja näköalatasanteella reilut aukiolot ja hinnat. Museoon ja tasanteelle on vapaa sisäänpääsy ja auki paikat ovat arkisin 9-21, lauantaisin 9-18 ja sunnuntaisin 12-18.

Museohaaste 2013 - 24/100

Kommentit