Tunnelmia Restaurantapäiviltä

 
 
Tampereen Seudun Mobilistit ovat jo vuosia järjestäneet omien sanojensa mukaan "Suomen suurimmat ja vanhimmat rompemarkkinat". Vuosikymmeniä olemme mekin erilaisilla romutoreilla käyneet - jo paljon ennen retrobuumia, ja kyllä nämä todellaikin ovat yhdet Suomen suurimmista. Auto- ja mopo-osien lisäksi muu vanha tavara houkuttelee paikalle ajoneuvoharrastajien perheetkin. Tunnelma tapahtumassa on aina ollut mukava ja jostain syystä tähän ajankohtaan (heinäkuun toinen perjantai ja lauantai) osuu aina kuuma, suorastaan helteinen keli.
Romutorialue sijaitsee Kangasalan Pikkolan koulun piha- ja kenttäalueella. Osa myyntialueesta on siis mukavaa nurmikenttää ja myyjät sijoittuvat laajalle alueelle mukavan tasaisesti. Täällä olemme käyneet jo vuosia - ainakin 1990-luvun alkupuolelta lähtien. Aina fiilis on ollut mukava. Enää löydöt tai ostokset eivät ole pääasia. On mukavaa vain katsella tavaroita. Vuosien aikana on kyllä tehty jotain löytöjäkin. Etenkin aikana, jolloin lapset olivat leikki-ikäisiä, löysivät he monelta myyntipöydältä edullista ostettavaa. Tämä tapahtuma on sellainen, johon he vieläkin haluavat lähteä mukaan.
Tänä vuonna ostokset jäivät vähäiseksi, eurolla ruusukuvioinen villafiltti, muutama Tampellan pöytäliina jne. - taidettiin selvitä viidellä eurolla. Pääsymaksu alueelle on kolme euroa. Romutori alkaa aina perjantaina iltapäivällä ja jatkuu vielä lauantain. Nyt olimme paikalla jo perjantaina iltapäivällä ja kun kertaalleen kuljimme alueen läpi, oli aikaa mennyt noin neljä tuntia. 

 
Romutoripäivä aloitti oman kesälomani. Samalla reissulla käytiin monissa muissakin mielenkiintoisissa, sikses kivoissa, paikoissa. Niistä saatte lukea pikku hiljaa...

Kommentit

 1. Olipa hyvä raportti rompetorista. Mullakin kesti 4 tuntia kiertää kaikki. Ootko käyny Loimaalla rompetorilla? Siellä on melkein yhtä iso meininki. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Maija ja kiitos kommentistasi. Ollaan joskus käyty useampaankin kertaan Loimaalla. Siitä on myös hyviä muistoja - niin ostoksista kuin tunnelmastakin. On aina mukavaa, jos romutori sijaitsee jossain muualla kuin isolla asvalttikentällä. Loimaallakin mukavasti pitkin tienvarsia. Viime vuosina on vaan oltu tuona elokuun alkuviikonloppuna useasti kuopuksen kanssa turnausreissulla, joten on viime vuosina jäänyt väliin, Niin Loimaa kuin Forssakin.

   Poista
  2. Multakin on Loimaan rompetori jääny nyt parina vuanna väliin. Jos vaikka tänä vuanna kerkeis. Kiva blogi sulla muuten. Täältähän saa mukavasti matkailuvinkkejä.

   Poista
 2. Aurinkoisia kesälomapäiviä! Vitsit nämä rompe- ja romupäivät on kyllä kivoja vaikkei mitään ostaisikaan. Jo kuvistakin tulee sellainen ihana fiilis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvä alku ainakin oli - oli niin ihana viikonloppu. 800 km ajeltiin ja paljon nähtiin...

   Poista
 3. Tuollaisissa rompetoreilla on mukava kierrellä ja ainahan sieltä jotakin kotiin tuomistakin löytää...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, monenlaista olemme mekin - etenkin todella tarpeellista ;-) - näiltä romutoreilta hankkineet.

   Poista
 4. Kivoja kuvia ja monta tuttua pöytää löysin! :D

  VastaaPoista
 5. Hurmaava matkalaukkupino tuossa eka kuvassa! Tässä on tapahtuma, jossa haluaisin joskus vielä käydä. Loimaan rompepäivä viime kesänä oli erittäin positiivinen kokemus.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti