Heinäkuun neljäs

Tämä on nyt vähän vaarallinen kirjoitus. Sillä joku saattaa nyt ottaa meidän perheen turhaan tosissaan. Mutta sama se.
Lapsi, joka ei vapaaehtoisesti kirjoita käsin juuri mitään, kirjoitti eräänä iltana itsekseen tämän. Arvaatteko mikä se on?
Perheen nuorimmainen, 12v on noin vuoden ajan ahminut tietoa Yhdysvaltain itsenäisyysjulistusta edeltäneestä tilanteesta, itsenäisyyssodasta, ensimmäisistä presidenteistä jne. Mistä kiinnostus lähti, ei ole tarkkaa selvyyttä. Mutta joka tapauksessa ainakin joku peli hänellä on, jossa hän voi tätä itsenäisyystaistelua pelata. Hän tuntee brittien ja ranskalaisten ja muiden taktiikat ja tunnetuimmat sankarit ja taistelupaikat. Hän on katsonut aika monta elokuvaa ja televisiosarjaa aiheesta. Jos joku tietää vielä lisää niitä, saa vihjaista.
Hänen sänkynsä vieressä seinässä on Yhdysvaltojen kartta, josta hän osaa nimetä osavaltiot. Hän myös kieltää meitä tuhlaamasta rahojamme lähimatkailuun, sillä hän on tehnyt meille jo suunnitelman matkasta näille itsenäisyystaistelun tapahtumapaikoille...

Tänään, 237 vuotta itsenäisyysjulistuksen kirjoittamisesta, piti sitten jollakin tavalla meilläkin juhlistaa tätä tapahtumaa. Kovin kotikutoisesti me juhlimme. "Yleisön pyynnöstä" muutama kuva tältä illalta. Ja sitä ilotulistusta ei nyt kuitenkaan Ruokolassa nähdä.

Jokainen pukeutui tyylinsä mukaan.
 
 
 
 
Ja illan päätteeksi jokapäiväinen Simpsonimme!

Ei kannata ottaa meitä liian vakavasti.
 

Kommentit

  1. Tässä taas todistettiin että pelit eivät tuo nuorisolle välttämättä pahoja asioita vaan näinkin mielenkiintoisia kiinnostuksen kohteita. Ja tiedän että tästä harrastuksesta on myöhemmin, jollei jo nyt, hyötyä historiantunnilla. Ihanaa että hän on noin innoissaan aiheesta! :D Ja tietenkin tuossa tilanteessa itsenäisyysjulistusta pitää juhlia ;) On muuten herkullisen näköinen hampurilainen...!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen myös tyytyväinen, että on jostain kiinnostunut. Se on sama mistä, kunhan on joku asia, josta riittää tutkittavaa. Kieltämättä aihe ja maa kiinnostavat koko perhettä. Meillä ovat molemmat pojat pelanneet aina paljon - vanhempien kyllä tiedostaen pelien aiheuttamat riippuvuudet ym. Mutta me olemme pääasiassa nähneet nämä positiiviset vaikutukset, jotka näillä peleillä on. Aika näyttää, olimmeko väärässä.

      Poista

Lähetä kommentti