Lomasuunnitelmia ja sadan museon haasteesta

  
 
Loma alkaa olla aika liki. Menopeli on vahattu ja suunnitelmissa päivän - kahden pyrähdyksiä kotimaassa ja ehkä vähän naapurimaassakin. Kohteita on katseltu ja suunniteltu, mutta aikataulu on silti avoin, mennään sen mukaan, mikä hyvältä tuntuu. Ainakin näissä kuvienkin maisemissa olisi ehkä aikomus liikkua kesän aikana. Kaikki kuvat ovat Uudenkaupungin museon postikorttikokoelmista luvalla julkaistuja.
 

 
Blogin tämän vuoden kirjoituksiin on lisätty vähän uutta tekstiä. Nimittäin Kapioneeri-bogin pitäjä Kari Hintsala heitti tuossa aiemmin keväällä ajatuksen sadan museon listasta. No, kyllähän sitä elämänsä aikana on sadassa museossa käynyt, ei epäilystäkään. Eihän se tee montaa museota elinvuotta kohden. Ja kun vanhemmat jo huolehtivat tästä museoinnostuksesta, niin varmaan on sata jo tullut täyteen. Mutta innosti se kuitenkin siihen, että päätin listata tai laskea tämän vuoden museokäynnit. Jokaisesta käynnistä ei ole omaa kirjoitusta, mutta listataan ne kuitenkin. Mahdankohan päästä sataan tämän vuoden aikana?
 
Tähän mennessä laskin tälle vuodelle 21 museota - tosin siihen ei vielä ole laskettu sitä museota, jossa vietän aikaani lähes joka päivä. Siinä siis myös tavoitetta kesälomalle. Museotilastoihin pääsee tunnisteesta Museohaaste2013. Tiedän, että ainakin Reijo Valta on lähtenyt listaamaan sataa museota. Entäs muut?

Kommentit

  1. Kiva haaste,monta kertaa on tullut varsinkin gallerioissa käytyä, mutta museoista en osaa sanoa. Mutta hei! Saanko kartuttaa museotilastoani roomalaisilla museoilla vai onko tämä tarkoitettu kartoittamaan kotimaista museokierrosta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä ainakin lasken ulkolaisetkin. Vaikkei niitä tänä vuonna taida kovin montaa tulla. Museo kuin museo...

      Poista

Lähetä kommentti