Tutustukaa Uuteenkaupunkiin... osa 6 - Iltatorilla kesäkeskiviikkoisin

Täällä Uudessakaupungissa on jo 29 vuotta (juu, sattumalta lueskelin 1980-luvun paikallislehteä ja siitä muistan, milloin nämä aloitettiin) pidetty kesäkeskiviikkoisin ohjelmallisia iltatoreja. Iltatorit pidetään ns. Pakkahuoneenrannassa, eli Kaupunginlahden vierustalla. Pakkahuone on kaupungin vierasvenesatama ja suosittu kesäkahvila myös kaupunkilaisten keskuudessa.
Iltatori on vuosi vuodelta laajentunut, muttei kuitenkaan ole paisunut salolaiseen tapaan massatapahtumaksi. Iltapäivästä lähtien myyjät - niin "ammattimaiset" kuin kotiaan siivoavat lapset ja aikuiset levittävät myyntipöytänsä Pakkahuoneentorille ja Kaupunginlahden rantatielle. Iltakuudelta on sitten ohjelmalavalla jotain ohjelmaa, usein melko paikallista.
Iltatori on paikka, josta voi joskus tehdä löytöjä, ostaa tuoreita vihanneksia ja juureksia ja ennen kaikkea tavata tuttuja. Tämän kesän ohjelmasta löytyy tietoa Uudenkaupungin matkailutoimiston sivuilta.

 

 

 

Kommentit

 1. Hauska kuulla tällaisesta instituutiosta. Kävimme itse Uudessakaupungissa ihan vastikään, mutta ensi kesää varten pidetään mielessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa! Monenlaista täältä löytyy - etenkin kesällä ;-)

   Poista
 2. Itsekin kävin viime kesänä ensimmäistä kertaa Uudessakaupungissa, niin että ehdittiin vähän aikaa siellä kävellä ja syödä jätskit. Se oli todella idyllisen oloinen paikka. Sinne täytyy päästä vielä uudestaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa, vinkkejä annetaan, kun tulet seuraavan kerran.

   Poista

Lähetä kommentti