Hyvälle mielelle Kiasmassa

Helsingissä oli vielä tunti aikaa, ennen junan lähtöä. Päätin tehdä kierroksen Kiasmassa. Olin kyllä kevään aikana nähnyt somessa kuvan jos toisenkin Ernesto Neton näyttelystä ja takaraivossani miettinyt, että sinnekin pitäisi mennä. Nyt en sitä muistanut, päätin vain kuljeskella museon läpi kuluttaen aikaani.

Ulos lähti tyytyväinen museokävijä. Hyviä fiiliksiä tuli useastakin taiteilijasta ja teoksesta. Ehkä tällä kierroksella väistin suurimmat yhteiskunnallista sanomaa kertovat teokset. Tai sitten vain nautin niistä omalla tavallani.

Tässä kooste omista top-kohteistani Kiasmassa juuri nyt.

 
Kyllähän nämä Ernesto Neton tilateokset ovat aika hienoja. Neto on brasilialainen nykytaiteilija, joka on taiteessaan keskittynyt mm. alkuperäiskansojen kulttuuriin ja perinteisiin. Näissä tilateoksissa oleellista on myös kokemuksellisuus, teoksiin saa mennä sisään, niissä suositellaan rauhoittumaan ja viettämään aikaa. Suurin teoksista on käsin virkattu boakäärmeen muotoinen teltta, johon voi mennä sisälle.  Taustalla on ajatus yhteisöllisestä tilasta, johon taiteilija toivoo ihmisten näyttelyssään kokoontuvan. 

Toinen näyttely, jonka teokset saivat hyvälle mielelle, oli korealaisen Choi Jeong Hwan näyttely Happy together. Näyttely koostuu installaatioista, joissa yhdistyvät perinteiset korealaiset ainekset moderniin muovikitsiin tai käyttöesineisiin.
  

Choi Jeong Hwa: Happy Happy, 2015 (muoviesineet ja vaijeri)
Choi Jeong Hwa: Flower Chandelier, 2012 (kangas, puhallin, ajastin)


Choi Jeong Hwa: Love me, 2013 kangas, puhallin, ajastin)

Kiasman kokoelmanäyttelystä bongasin nämä teokset, jotka herättivät hyvät fiilikset.
Petri Ala-Maunus, Hinterland 2014-2015 (öljy kankaalle)
Christian Skeel ja Morten Skriver, Babylon 1996 (29 erikokoista ruukkua, pöydät)
Anna Estarriola: Emerging thoughts 2015 (neule, ääni-installaatio)
Hwan ja Neton näyttelyt ovat esillä syyskuun alkupuolelle saakka, kokoelmanäyttely pidempään. Kiasmaan käy luonnollisesti myös Museokortti (joka on siis loistava keksintö).

Seuraa blogia myös Facebookissa, niin tiedät, mitä on tulossa.

Kommentit

  1. Hävettää myöntää, mutta en ole käynyt Kiasmassa vuosiin! Muutenkin tulee käytyä Helsingissä hyvin harvoin. Nuo Erneston teokset ovat juuri siitä ihanan oloisia, että ne ovat niin suurikokoisia. Pääsee turvaan ja ruahaan teoksen sisälle. Ja nuo Hwan teokset saavat hyvälle tuulelle jo pelkällä värityksellään. ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän tulee kyllä Helsingissä käytyä aina silloin tällöin, mutta edellisestä Kiasma-vierailusta oli jo aikaa. Nyt tuli todellakin hyvälle tuulelle.

      Poista

Lähetä kommentti