Varsinainen tavarataivas - Metsänkylän NavettaHämeenlinnasta jatkettiin sitten Aulangontietä kohti Hattulaa. Matkan varrella oli yksi reissumme ”pääkohteista”. Metsänkylän Navetassa meidän on pitänyt jo vuosia käydä. Siitä olemme kuulleet niin paljon juttuja. Paikka on vanhojen rakennusten kunnostajien tavaratalo. Navetta on avoinna ainoastaan sunnuntaisin kello 12-15, joten tähän mennessä matkamme Hämeenlinnan seudulla eivät vaan ole osuneet oikeaan aikaan. Nyt vietimme vanhan Metsänkylän kartanon alueella hyvinkin helposti pari tuntia. Emmehän me nyt mitään remontoi, missä välissä sitä nyt ehtisi. Mutta taas oli hyvä kartoittaa, mitä kaikkea on saatavana, kun joskus siihen ehkä taas ryhdytään. Koska aivan turhaa on luulla, ettei vanhaan taloon löytyisi vastaavia korjausosia, lähes kaikkea löytyy, kun vaan viitsii etsiä.
Metsänkylän Navetan rakennukset ja koko ympäristö on todella kaunis ja siisti. Useita vanhoja, hyvässä kunnossa olevia rakennuksia, kumpuilevia peltoja ja kauempana siintävä järvi. Paikka näyttää olevan myös suosittu, autoja oli varmaan satakunta, kun me sinne ajoimme. Itse suuressa navettarakennuksessa oli myynnissä kaikkea mahdollista vanhaa rakennusosaa. Vaikutuksen teki se, miten hienosti kaikki oli esillä, pienimmätkin naulat ja hakaset olivat erilaisissa puulaatikoissa tai sinkkiämpäreissä, muovia ei ollut näkyvissä. Ostaminenkin oli tehty helpoksi, hinnat olivat kaikkialla näkyvissä samoin osto-ohjeet.
Alueella oli myös erillisiä puutavarahalleja, joissa oli myynnissä erilaista käytettyä puutavaraa, lautoja, hirsikehikoita, ovia, ikkunoita, rännejä, tiiliä jne.

Samalla alueella oli sitten vielä uusien rakennusosien myymälät. Domus Classica –tuotemerkillä myydään vanhan mallin mukaisesti valmistettuja rakennus- ja sisustusosia. Myös päreitä, kattotuohta, tiiliä, hirsiä, paneeleita yms. saisi täältä ostettua uutenakin.
Kartanon alueella kasvatetaan myös alpakoita. Hattulantien toisella puolella sijaitsee ihana, tyyliin sopiva kahvila. Vaikka ruuhkaakin oli, niin homma toimi hienosti. Teki mieli jopa todeta, että ”ihan kuin Ruotsissa”. Pannukahvia, pannaria, santsikuppeja, iloisia kahvineitoja, omenahilloa…
Jos asutte vanhassa talossa, niin kannattaa ihmeessä sovittaa matka Metsänkylän Navettaan!

Kommentit