Kauneutta ja harmoniaa superlatiivissa

Kun luonto, arkkitehtuuri, valaistus, huonekalut, sisustustekstiilit, taide ja huonekasvitkin ovat täydellisessä sopusoinnussa, syntyy sellaista kauneutta ja harmoniaa, jota on lähes vaikea sanoin kuvata. Noormarkussa sijaitseva Aino ja Alvar Aallon luomus, Villa Mairea on tällainen paikka.
  
Vuonna 1939 valmistunut Villa Mairea on arkkitehti Alvar Aallon piirtämä rakennus. Rakennus on yksi Aallon tunnetuimpia teoksia. Villa Mairean rakennuttivat vuorineuvos Walter Ahlströmin tytär Maire ja hänen miehensä, pääjohtaja Harry Gullichsen. Aalto sai vapaat kädet suunnitella kodin ja edustustilan ystävilleen, Aino Aalto vastasi talon sisustuksesta yhdessä Maire Gullichsenin kanssa. Sisustus koostuu pääosin modernista taiteesta ja Artekin kalusteista. Talossa on hieno kokoelma suomalaista ja kansainvälistä taidetta ja muotoilua.
 
Talo on yhä Gullichsenin suvun käytössä. Yleisö pääsee tilauksesta vierailemaan opastetulle kierrokselle Villa Mairean alakertaan. Itse pääsin viime viikolla mukaan tällaiselle mielenkiintoiselle ja sykähdyttävälle Mairea-säätiön oppaan vetämälle kierrokselle. Kesäaikana opastettuja kierroksia järjestetään pari kertaa viikossa. Villa Mairean sisätiloissa on kuvaus kielletty, tässä muutama ulkokuva upeasta rakennuksesta.  

Kommentit

 1. Lisäisin vielä että mielestäni puutarhakin on mietitty aikanaan tyyliin sopivaksi. Nyt tietenkin kasvillisuus kasvanut ja uudistettukin, mutta kuitenkin tyylikän ja ajanmukainen.

  Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta. Ja ihan muutenkin tuo ympäröivä luonto, mäntymetsä on huomioitu Aallon arkkitehtuurissa.

   Poista

Lähetä kommentti