Pysähdys ulkoilmamuseossa ja sitten Hollantiin

Bremenistä oli tarkoitus jatkaa yöksi Hollannin puolelle Zwollen kaupunkiin. Kaupunki oli valikoitunut lähinnä sen takia, että seuraavan päivän pääkohde sijaitsi noin sadan kilometrin päässä ja tuosta kaupungista löytyi hyvä, meille sopiva hotelli.
Matkalla pidettiin kuitenkin pieni evästauko, nekin olemme koittaneet pitää jossain muualla kuin moottoritien varrella. Nyt oivaksi paikaksi valikoitui Saksan puolella vielä olevassa Cloppenburgin kaupungissa sijaitseva ulkoilmamuseo (Museumsdorf Cloppenburg).
Alue oli illallakin vielä avoinna, siellä oli juuri alkamassa jazzkonsertti. Itse museorakennukset eivät olleet avoinna, joten kiertelimme pikaisesti alueella katselemassa rakennuksia ulkoa ja kurkkimassa ikkunoista sisälle. Esitteen mukaan ulkoilmamuseo oli lajissaan Saksan vanhin, avattu vuonna 1936. Alueella on puolensataa erilaista rakennusta, mm. kirkko ja useita tuulimyllyjä.

Myöhään illalla saavuimme Alankomaiden puolelle Zwollen kaupunkiin. Tällä kertaa emme juurikaan siihen ehtineet tutustua. Illalla kävimme kuitenkin tarkistamassa, että minkälainen raatihuoneentori siellä oli. Myös Zwolle on aikanaan ollut Hansaliiton jäsen, vanha kauppakaupunki siis. Kaupunki on perustettu jo 800-luvulla ja kaupunkioikeudet se sai 1230. Tämä iltahämärässä otettu kuva on keskiaikaisen Mikaelinkirkon viereiseltä aukiolta.


Kommentit