Viikonlopun tunnelmia

 
Onpa ollut kesäinen viikonloppu. Niin kauan sitä odottaa sitä vihreää ja valoisaa ja sitten se tulee kuin varkain, viikon sisällä. Ei millään ole viikonloppuna pysynyt hellesäässä mukana, mitä ihmettä sitä viime kesänä piti päällään tai millaiset kengät sitä oli jalassa...

Perjantaina lämpötila kohosi yli hellerajan. Päivä kului kuitenkin työn touhussa sisätiloissa ja kun työpäivä alkoi päättyä, alkoivat pilvetkin vallata taivasta. Ukkoseksihan se sitten yltyikin. Runsaan tunnin jyristelyn ja salamoinnin jälkeen piha hohti kosteaa lämpöä. Pihaa kiertäessä tutkimme kuopuksen kanssa, miten kastemadot nousivat maan pinnalle. Ilmiö oli vahän kuin suppilovahverometsässä: kun pysähtyy paikalleen ja katsoo tarkkaan maata, vasta sitten huomaa, miten paljon niitä olikaan. Bongasimme aikankin miljoona kasiaista!

Lauantaina oli suoritettava vähän kevätvaateostoksia - muiden samalla asialla olevien kanssa. No, asiat saatiin hoidetuksi. Kaunis ilta houkutteli jälleen ajelemaan vähän ylimääräistä. Kuten ehkä on aiemminkin tullut ilmi, bongaamme reissullamme myös "lähdön ja saapumisen paikkoja". Eli satamat, rautatieasemat, lentoasemat jne. pitää käydä katsomassa. Myös itse liikennevälineet - junat, lentokoneet ja laivat kiinnostavat. Turun Ruissalossa on hyvä paikka bongata satamaan meneviä ja lähteviä ruotsinlaivoja. Kapeassa kohdassa Ruissalossa on hyvä katsella ohi kulkevia suuria risteilijöitä. Poikettiin ensimmäistä kertaa tänä vuonna katsastamassa satamaan menevät.Sunnuntaina painostava hellekeli jatkui. En muista, olisinko koskaan näin aikaisin istuttanut ruukkuihin pihakukat - olen niin varovainen aina noiden yöpakkasten kanssa. Anoppikin aina muistuttaa, että Kustaanpäivän jälkeen vasta laitetaan ulkoistutukset!
 
 
Vähän sain jotain sisälläkin aikaiseksi. Viime vuoden elokuussa löysin Loviisan vintage-tapahtumasta vanhat, 1950-60 -luvun verhot. Neljä pitkää vihreää hyväkuntoista verhoa. Vihdoin sain aikaiseksi pestä verhot. Aika hyvin kestivät sen. Purin käänteet ja ompelin verhot uudelleen. Nehän ovat kuin tehty meidän olohuoneeseen!


Kommentit

  1. Vastaukset
    1. Näyttävät kyllä oikein hyvältä ikkunassa. Valo kun tulee läpi, niin väri on kuin tämän hetken koivujen heleä vihreä.

      Poista

Lähetä kommentti