Kesä - edes hetken

Muuttuipa se tämä lämpimäksi luvattu keskiviikko kuitenkin ihan kesäiseksi. Aamulla ropisi vielä sadettakin. Näinä päivinä on joka päivä tehtävä "rajapyykkien tarkastus". Eli kiertää tonttia ympäri ja tutkiskella kevään tuomia muutoksia. Päivän aikana tapahtuu niin paljon. Keltavuokotkin ovat jo täydessä kukassa!

Pitää vähän esitellä myös lähiviikkojen ostoksia. Kierrätyskeskuksesta hieno sininen pöytäliina (oisko ollut verho alunperin), kirppareilta Kastehelmeä, maatuskoja ja PeeHoolta nappuloita. Kuka muistaa vielä pakettinappulat? Nämä menevät kyllä varmaan työpaikalle.


Kommentit

 1. Liinassa on kiva kuosi ja kotimainen lasi nyt on aina hyvä ostos! Mutta mitä ihmettä ovat pakettinappulat? :o Olenko liian nuori vai tynnyrissä kasvanut etten tiedä moisia....?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet liian nuori, en minäkään niitä käytössä muista. Niitä käytettiin, kun käärittiin paketti kaupassa. Paperiin käärittiin, paperinarua ympärille ja sitten tehtiin siihen solmun päälle narusta "pidennys", johon tämä nappula laitettiin. Siitä sitä oli sitten helppo kantaa. Vaikea selittää. En löytänyt mistään kuvaa.
   Minä itsekin aikanaan mietin, että mitä sellaisessa kirjaillussta vanhassa tekstiilissä tuo sana nappulat tarkoittaa. Tiedätkö sellaisia komeron ovessa tms. tuvan seinässä käytettyjä tekstiilejä, joissa oli muutama tasku tai pussi. Niihin sitten oli kirjailtu esim. nyörejä, pusseja, nappuloita jne.

   Poista
 2. Itse en musta näiden nappuloiden käyttöä, mutta paperinaru on tuttua kamaa. Se tais tulla markkinoille soiten myötä niinkuin moni muukin paperikorvike. Paperinarua taidettiin käyttää vielä 70-luvun alkupuolella.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti