Kukkamessuilua

Vaikka meillä on iso piha, en voi sanoa kukkienkasvatuksen tai puutarhanhoidon olevan mikään suosikkiharrastukseni. Hyötypuutarhamme on vuosi vuodelta pienentynyt. Enää emme kasvata perunaa tai porkkanaa, emme edes salaatinlehtiä.

Toki minulla on mielikuva, millaisen pihan haluan - ja aika tavalla sellaisen olen saanutkin. Ei liikaa nurmikkoa, vanhoja perennoja, omenapuita, marjapuskia, syreenipensaita jne. Mutta eihän meillä niitäkään ole oikeaoppisesti hoidettu.
Mutta toki kukat ja kasvit aina kiinnostavat. Uudessakaupungissa on menossa tänä viikonloppuna Kukkamessut. Viehättävä ulkoilmatapahtuma, joka on lähtenyt sopivan kotikutoisesti. Tapahtuma hoidetaan pitkälti suurella talkooporukalla. Mukana on marttoja, kaupunkia, yrittäjiä jne. Sää suosi tapahtumaa tänäkin vuonna - ainakin tänään lauantaina. Tapahtuma sijoittuu keskelle kaupunkia, meren rannalle suuren lasten leikkipuisto Leijonapuiston alueelle. Tapahtuman pääsymaksu on pidetty sopivana (5€ / päiväranneke) ja päivien aikana on myös aiheeseen liittyvää ohjelmaa. Tapahtuman ajankohta on hyvä, sillä juuri nythän istutetaan kesäkukat ruukkuihin ja perennat maahan. Myyjiä oli saatu aika hyvin, niin kauppapuutarhoja kuin "mummomyyjiäkin".
 
 
Meille kertyi takakoppaan aika vähän. Komea kerrottu petunia-amppeli, pari vaaleanpunaista Markettaa (hinta vain 3.50€), bataattia, amerikanvuokkoa, jotain uutta syysleimua ja jotain hattukasvia. Enhän minä enää niitä nimiä kotona muista!

Jos et ole tapahtumassa koskaan käynyt, voin suositella vierailua vielä sunnuntaina - tai ensi keväänä - Uuteenkaupunkiin.http://www.kukkamessut.fi/

Kommentit