Matkan päätös perinteisesti Örebrossa taidetta bongaillen. Ruotsi-roadtrip 2024, 14.

Örebron OpenArt 2024 -tapahtuma päättyi juuri 8. syyskuuta. Joka toinen kesä järjestettävä nykytaiteen tapahtuma on yksi meidän Ruotsi-perinteistämme. Olemme poikenneet useamman kerran Örebrossa, siitä on tullut yksi lempikaupungeista, jossa yövymme yleensä sen viimeisen yön ennen kotiinpaluua. Biennaali järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2008 ja tämä vuosi oli 9. Meille tämä oli tapahtuman neljäs kerta.

Thomas Nordström, Waiting for Something

Taidetapahtuma perustuu nimensä mukaan ulkona olevaan taiteeseen, erilaisiin muraaleihin, ulkoveistoksiin, installaatioihin, joihin voi tutustua aukioloaikojen ulkopuolellakin. Mekin otamme aina hotellista (siitä Ruotsin mukavimmasta - ja silti tämänkin reissun halvimmasta) taidekartan ja teemme iltakävelyn bongaten näitä teoksia. 

Robolito (Adriano Bohra), Multiverses.

Tässä vähän ämän vuoden OpenArt -satoa. Kaikkiaan eri teoksia oli yli 60.

Valeria Montti Colque, "El Rey gick ovan el Rainbow blev en vacker Rosa, festmåltid på Ekekas Mantel".



Benoit Maubrey, Liberator.  Tämä teos olisi ollut "soitettavissa" iltapäivisin. Soittamalla tiettyyn numeroon tai käyttämällä Bluetoothia olisi voinut viihdyttää muitakin kaupunkilaisia.


Ronen Sharabani, Individual Shelters

Aaron Nachtailerin EXIT Clouds kiinnosti paikallisia lapsia. Tavoitteena oli selvästi saada ovesta kiinni.


Tässä linnapuiston sillalla on usein ollut joku tapahtuman teoksista. Nyt Lua Riveran Primordia fungi.

Hanna Stansvik, Typical girls.

Ekenger & Segerfelt, The Seven Daughters of Eve.

Mattias Käll, Carbon Capture Storage.

Peter Johansson, Garden of Eden.

Tämän vuoden suosikkiteokseni löytyivät Köpmansgatan-kävelykadulta. Spenser Littlen yhdestä rautalangasta taivuttamalla tehdyt teokset teksteineen, sijoitettuina lyhtypylväisiin herättivät tänä vuonna eniten jotain tunnetta. Teoksia oli useita, kuvissa muutama.






Tämä Thomas Nordströmin teos Herring hearing, joka sijaitsee Örebron linnan vieressä, piti käydä katsomassa myös pimeässä. 

Tapahtumasta on aina jäänyt myös teoksia pysyväksi, joten Örebrossa riittää taidetta katsottavaksi myös tämän tapahtuman välivuosina.

Örebro-perinteisiin kuuluu myös kierrokset kauniissa kaupunginpuistossa ja sen viereisessä ulkoilmamuseo Wadköpingissä. Viehättäviä molemmat. Aamukävelyt tehtiin siis tälläkin matkalla niissä.


Tähän päättyy kesän 2024 Ruotsi-roadtripin postaukset. Mutta tämän matkan jälkeen on jo ehditty ajella uudelleen Ruotsissa, joten jotain voi vielä olla tulossa tännekin.

Edellisessä postauksessa käytiin Varnhemin luostarissa ja kirkossa.

Seuraa blogia myös Facebookissa. 


Kommentit

Lähetä kommentti