Voiko puutarhaliike olla näin hieno nähtävyys? - Karl Fredrik på Eklaholm - Ruotsi-roadtrip (8)

Karl Fredrik Gustafsson, ruotsalaisen suositun puutarhaohjelman juontaja, puutarhamestari ja floristi on ainakin ruotsalaisten keskuudessa julkkis. Instagramissa hänellä on yli 160.000 seuraajaa, minä muiden mukana. Hän on juontanut televisiossa puutarhaohjelmaa, jossa hän esittelee elämäänsä ja puutarhaansa Österlenissä Eklaholmin tilalla. Hän ja puolisonsa Petter ostivat vanhan 1600-luvulta juontuvan maatilan vuonna 2015. Muutaman vuoden kuluttua he avasivat kotinsa yhteyteen myös puutarha- ja sisustusliikkeen. Ja loppu on historiaa. Keskellä Ruotsin Provencea eli Österleniä, kapean maalaistien varrella, viljapeltojen keskellä, sijaitsee todellinen turistirysä, mutta millainen!


Harvemmin me olemme missään kaupassa viihtyneet näin montaa tuntia! Oleellista ei ole, mitä ostaa tai mitä maksaa, vaan se tunnelma ja fiilis, joka tässä paikassa on. Ehkä yksi tämän matkan yllätyksellisimmistä ja siksi myös hienoimmista kohteista. Siksi tämä kuvatulva!





Tavaraa löytyi usealta pihalta ja sisätiloista vaikka kuinka paljon. Niitä ruukkuja tai rautakoristeita tai mosaiikkipöytiä ei ollut vain viisi vaan viisisataa. Silmissäni kuvittelin, millaiset rekkalastit tuota kapeaa tietä oli tänne tuotu kaikenlaista tavaraa. Kaupasta löytyi myös tyylikäs kahvivaunu ja pizzaravintola. Ja kissakin kaiken tavaran joukossa. Usein myös itse Karl Fredrik näkyy liikkeessä nimeään kantavaa kuohuviiniä maistattelemassa. Nyt tarjolla oli vain pahvi-Karl.





Kesällä myymälässä on onneksi pitkät aukioloajat ja somen mukaan vilkkaimpina aikoina parkkipaikkoja voi jopa varata ennakolta. Meillä oli kuitenkin rauhallista ja leppoisaa.






Jos hiukkaakaan puutarhat tai kauniit tavarat kiinnostavat, niin suosittelen poikkeamista Österlenin maaseudulla Eklahomin tilalle. Tila sijaitsee noin 20 km Ystadista itään ja saman verran Simrishamnista lounaaseen.

Roadtripin edellisessä etapissa pysähdyttiin Östrelenin rannikon muissa kohteissa. Seuraavana vuorossa Ales stenar, Ruotsin oma Stonehenge.
 

Seuraa blogia myös Facebookissa.

 

Kommentit

  1. Nyt pitää oikeasti ruveta miettimään tuota Ruotsin roadtripia! Kai nyt kuuluisi suomalaisenkin floristin yleissivistykseen käydä tuolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska kuulla, että kiinnosti. Mutta sinuna suunnittelisin :-)

      Poista
  2. En ollut tällaisesta kuullutkaan. Luulen, että itsekin tykkäisin, mutta Marika olisi aivan haltioissaan! Minua myös kiehtoo yleisesti kaikki tällaiset tarinat ja tämä kuulostaa hienolta menestykseltä. Oliko tuolla suurin osa siis nimenomaan myynnissä, mutta myös heidän omaan puutarhaansa oli mahdollista päästä kurkistamaan? Täytyypä Googletella mielenkiinnosta hieman lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä erikoisen kiva paikka. Kaikki tavarat olivat myynnissä. Pariskunnan koti ja puutarha oli vieressä, aidan takana eli asiakkaat eivät sinne päässeet. Olin nähnyt jutun heidän kodistaan Maalle-lehdessä viime talvena ja siinä mainittiin tästä kaupasta. Siitä se idea vierailuun tuli.

      Poista
  3. Österlen on todellakin Ruotsin Provence. Ei ole vielä tullut käytyä, vaikka on ollut listalla kauan. Paras aika on nyt elokuussa kun monien kesälomat loppuu ja koulut alkaa.
    Me ollaan menossa Kiotoon asti. Saa nähdä toteutuuko matka.On suunnitteilla. Kioto on yksi kuumimmista kaupungeista kedäaikaan maapallolla, joten ajankohta on harkittava huolella.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti