Tilannekatsausta ja kesän hankintoja

Lomaa olisi vielä viikko jäljellä. Monenlaista olemme kesän aikana nähneet ja kokeneet. Kauheasti en ole viettänyt aikaani tässä koneen äärellä. Tarkoittaa siis sitä, että museohaasteeseen on tullut ainakin viisitoista uutta kohdetta ja kirkkojakin varmaan kymmenkunta. Niistä sitten syksyn tullen kirjoitan.

Tähän saumaan ajattelin - kunnon blogien tapaan - esitellä vähän kesän ostoksia. Minua ei matkoilla saa sitten millään kauppoihin - paitsi museokauppoihin ja ehkä joihinkin kirpputoreille. Kesän ostokset ovat siis omanlaisiaan. Mikään ostoksista (ehkä tapetteja ja oppikirjoja lukuunottamatta) ei ole ollut tarpeellinen. Mutta kun näkee jotain mieleistä muutamalla eurolla, niin eihän sitä "kaverillekaan voi jättää".

Paikalliselta Torikirppikseltä kesän aikana hankittua. Osa "todella tarpeellista". Mutta esikoisen käytetyt lukiokirjat tulivat kyllä halvaksi!
Kun kerran pääsin näiden Humppilan lasimaljojen makuun, on niitä nyt kolmea eri kokoa. Hinnat 5-8€.
Kangasalan restaurantapäiviltä kertyi euron tekstiilejä - vilttiä, pöytäliinaa...
 
Kirkko- ja museomatkalla Kokemäelle tuli vahingossa vastaan myös rompetori. Taidetta kotiin ja taistelevat metsot tyynyksi, tonttuja aina tarvitaan ja yksi ruskeakin tyttö mustien joukkoon. Hinnat 4-10€.
Paikallisen PH:n - eli Pehiksen tarjontaa. Matto kympillä ja piti nuo rattaatkin siitä pihalta pois kerätä.
Jotain uuttakin on tullut ostettua. Ruotsissa oli paljon tyylikkäitä museokauppatuotteita. Jotakin tarttui mukaankin. Vasemmalla Falunin kaivoksen kaupasta - hienosti yhdistetty paikan rauta- ja punamultahistoria kynttilänjalkaan. Carl Larssonin perikunta on antanut Karin Larssonin suunnittelemien tuotteiden oikeuksia ainakin Ikealle ja Hemtexille. Viimeksi mainitusta kaupasta tuo Karinin suunnittelema kaitaliina. Ja suosikkitapettimerkkimme Duro, jonka tehtaanmyymälä tuli Gävlessä vastaan. Duro on muuten Ruotsin vanhin toimiva tapettitehdas. Hieman kakkoslaatuista tapettia alle kympin rulla. 


Tämä hankinta on viime viikonlopulta. Tampereella Kehräsaaren putiikista Mahekan valmistama tapettikoru

 

Kommentit

 1. Kauhian kivoja ostoksia! Toi tapettikoru on niin hauska, että tarttee varmaan mennä käymään Kehräsaaressa seuraavalla Tampereenreissulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihastuin niihin niin kovasti, tapeteista kun tykkään. Arvaa, meinasko mieheltä mennä hermot, kun kävin koko valikoiman läpi, että mikä olisi paras. Kaikki kun olivat vähän erilaisia.

   Poista
 2. Kivoja löytöjä. Huomioni kiinnittyi varsinkin noihin Humppilan lasin kulhoihin ja ensimmäisessä kuvasarjassa näkyviin laseihin. Tiedätkö minkä tehtaan laseja ovat? Näyttävät kivoilta ja muoto mukavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäsin noista ruskeista pikareista ja hintakin oli sopiva - kolmella eurolla kaikki kuusi. Googletin ja selvisi, että ovat ranskalaisen Luminarcin lasit jostain 70-luvulta. Ja Humppilan kulhot todella ovat kauniit. Niiden suunnittelijaa en ole saanut selville, mutta ainakin kolmea eri kokoa on valmistettu.

   Poista

Lähetä kommentti