Kesäpäivän parhaimmistoa - leppoisasti Rättvikissä


Tässä kirjoituksessa ei käydä yhdessäkään museossa eikä ainoassakaan kirkossa. Näitä meidän reissujamme on viimeiset kymmenisen vuotta tehty lähes viisikymmentä vuotta vanhalla autolla. Se on kuitenkin meidän autoistamme ehdottomasti mukavin. Sillä on reissattu nämä suomalaiset museotiet ja museot, mutta kierretty myös Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Itävallassa ja Italiassa. Iso osa retkeilymme ilosta tulee siis juuri siitä, että reissuja tehdään juuri sillä autolla.
Tämä kolme vuosikymmentä kestänyt autoihin liittyvä harrastus on vienyt meitä myös erilaisiin tapahtumiin. On käyty lukemattomilla rompetoreilla ja kokoontumisajoissa. Kesän Ruotsin ajeluun osui myös yksi tällainen tapahtuma. Ruotsin suurin, koko viikon kestävä autokokoontuminen (Classic Car Week) pidetään vuosittain Taalainmaalla pienessä Rättvikin kaupungissa. Me olimme siellä vain yhtenä päivänä. Sinä päivänä siellä oli mm. romutori paikallisella raviradalla.

Koko kaupunki on tapahtumassa mukana. Kadut luonnollisesti täyttyvät komeista autoista, mutta ketään ei tunnu häiritsevän se, että kilometrin matkaan saatta kulua tunti. Illan tullen kaupunkilaiset kerääntyvät retkituoleineen ja eväskoreineen kaupungin katujen varsille ihailemaan tuhansia ohi ajelevia autoja. Tunnelma on leppoisa - etenkin kolmenkymmenen asteen helteessä. Tunnelmakuvia tuosta lauantaipäivästä.
 

Kommentit

  1. Vaikka en itse osaisi kuvitella ostavani tai edes ajavani tuollaisilla vanhoilla autoilla,on niissä kyllä joku vanhan ajan viehätys. Ja se on minusta vain fakta että vanhoissa (oikeasti vanhoissa) autoissa on kivempi muotoilu kuin nykybiileissä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti