Tiedät olevasi vanha, kun...pidät Humppilan lasimaljasta

Pikainen vierailu tänään kotikaupungin ainoalla sunnuntaisin avoinna olevalla kirpputorilla. Olen usein ajatellut, että pitäisi ryhtyä kokoamaan 1970-80-luvun rumaa kotimaista lasia, johon lasken kuuluvan mm. suurimman osan Humppilan lasitehtaan tuon ajan tuotannosta. Sitä ruskeaa Revontulta jne. Sitä kun saa kirppiksiltä välillä todella edullisesti. Se on sitten vaan jäänyt. En ole keräilijä, en tunne taidelasia, ostan ainoastaan sellaista, josta pidän - on se sitten arvostettua tai ei.

Tänään kuitenkin on ollut pakko hymyillä itselleni. En vaan voinut jättää tätä lasikulhoa sinne hyllyyn. Ihan vaan sen takia, että pidän siitä. Se on siis mielestän kaunis. Humppilan lasitehtaan tarra siinä on ja tyypillistä ruskeaa lasiakin. Tähän on tultu.

Jos joku tuntee kulhon mallin tai suunnittelijan, saa kertoa. Hinta oli sopiva: kahdeksan euroa.


Kommentit

 1. Tuo Humppilan lasin kirkas-ruskea yhdistelmä on tuttu kirppareilta minullekin. Mutta tuollaista kulhoa ei ole vastaani tullutkaan. Kiva muoto ja kohtuullinen hintakin :)

  Tuo sinun ideasi alkaa kerätä "rumaa" 70-80-lukujen kotimaista lasia on kyllä hyvä idea. Eiköhän nekin tule kohta muotiin ja hinnat kohoavat pilviin. Onhan Arabian Ruska-astiatkin taas muodissa, vaikka jokin aika sitten vierastin sitä "tunkkaista ruskeaa". Nyt saisi halvalla "rumaa" ;P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko kertoa, että pari vuotta sitten minun teki vaikutuksen eräs työpaikkaa hakenut, joka hakupaperiin oli kirjoittanut harrastuksekseen "ruman taidelasin keräilyn". Häntä ei kumminkaan sillä kertaa valittu tehtävään.

   Poista
 2. Kipost en tiedä mut hieno pöytäliina :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, sitä löytyy myös sinisenä ja punaisena meidän huushollista :-)

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti