Onnea Willie 80 v

Jos minun nyt pitäisi nimetä joku artisti, jonka ääni saa ihon kananlihalle, olisi se ehdottomasti Willie Nelson. Laulaja, jonka persoonallisessa äänessä ja konstailemattomassa laulutyylissä on todellakin karismaa. Countrylaulaja, lauluntekijä, näyttelijä ja kansalaisvaikuttaja Willie täyttää vapunaattona 80 vuotta. Olen aina silloin tällöin katsellut hänen keikkakalenteriaan ja ei voi kuin ihmetellä sitä tahtia, joka hänellä yhä on. Esimerkiksi tästä päivästä elokuun loppuun asti hänen keikkakalenterissaan on yli 40 konserttia.

Willie Nelsonin yhdestä tunnetuimmista kappaleista on muodostunut myös perheemme yhteinen tunnuskappale. Tämän kappaleen sanat lapsetkin oppivat jo melkein heti puhumaan opittuaan. Sen soitolla aloitetaan ainakin joka kesän ajelukausi.

Willie Nelson on esiintynyt myös yhdessä lukemattomien muiden artistien kanssa. Ehkä tunnetuin ryhmä oli The Highwaymen, johon Nelsonin lisäksi kuuluivat Johnny Cash, Kris Kristofferson ja Waylon Jennings.

Olen iloinen, että olen saanut kuulla Willie Nelsonia kolmessa eri konsertissa. Toivottavasti  olisi joskus mahdollisuus vielä neljänteenkin.  Ensimmäisen kerran olimme miehen kanssa aprillipäivänä 1992 aika uudessa Turkuhallissa kuuntelemassa juuri tuota Highwaymen –ryhmää.  Seuraavan kerran Willie Nelson konsertoi oman bändinsä kanssa samassa paikassa lokakuun 16. 1994. Sielläkin onneksi käytiin.

Kesällä 2010 Willie teki vielä Euroopan kiertueen, joka ulottui myös Tukholmaan. Myös perheen lapset pääsivät nyt kuulemaan ja näkemään silloin jo 77-vuotiaan countrytähden. Miehen kunto oli vielä erinomainen ja hän esiintyi  lähes tauotta hienon vanhan Cirkus-areenan yleisölle (jonka keski-ikää perheemme kyllä alensi aika tavalla).


Kyllä kannatti mennä, Ja meidän lasten kriteereissä sellaiset starat kannattaa bongata, jotka ovat esiintyneet Simpsoneissa. Willie on yksi niistä.

Willie Nelsonin taustajoukot huolehtivat hieosti myös mm. Facebook-tiedotuksen. Viime viikkoina on saanut katsella mm. muusikkoystävien Willielle lähettämiä video-onnitteluja. Näille sivuille on koottu mm. Neil Youngin, Norah Jonesin, Stingin ja monen tavallisen fanin tervehdykset. 

Kommentit