Silkkiä ja satiinia - Kirsi Neuvosen grafiikkaa


Turussa Auran galleriassa oli eiliseen saakka näytillä taidegraafikko Kirsi Neuvosen näyttely Silkkiä ja satiinia. En olisi ehkä tiennyt taiteilijasta tai hänen tyylistään mitään, jos en olisi aikanaan nähnyt tätä Hurmioituneen blogikirjoitusta.
Kirsi Neuvonen on keskisuomalainen vuonna 1960 syntynyt graafikko. Näyttely koostui pelkästään mekoista. - kukkamekoista vintagemekkoihin. Teoksissa oli käytetty monia eri grafiikanmenetelmiä tai sitten oli kierrätetty vanhoja vedoksia, jotka oli leikattu rautalangasta roikkuviksi kesämekoiksi.

 
Monen mekon pinta oli täyttynyt erilaisista luonnonaiheista. Oli kukkia, eläimiä, perhosia, metsää jne. Teokset olivat aika mielenkiintoisia ja aiheestaan huolimatta ne olivat paljon muutakin kuin ”kauniita mekkoja”.
Käyntimme oli huonosti ajoitettu – menimme galleriaan kymmenen minuuttia ennen sulkemisaikaa ja heti Reidar Särestöniemen näyttelyn jälkeen. Mikään kun ei olisi näyttänyt miltään sen näyttelyn jälkeen. Sikses kivoja töitä siis Neuvoselta.


 

Kommentit

  1. Kiva nähdä että näyttelyssä ei ole kaikki teokset samoja kuin Jyväskylän näyttelyssä. Tuo pieni vintagemekko, jossa on kauris helmassa on ihana!

    Ja voin kuvitella että tunnelma Reidarin jälkeen on ollut erilainen kuin se olisi ollut esimerkiksi ennen sitä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti