Luontopolulla Pyhärannassa - siellä missä Dannykin on esiintynyt

 
Hierkonpolku on helppokulkuinen ja helposti saavutettava luontopolku Rauman ja Uudenkaupungin välissä, meren rannalla. Luontopolku sijaitsee Pyhärannassa, Reilan kylässä. Itse polku on kolmen kilometrin mittainen ja sen varrelle pääsee kolmelta eri paikoitusalueelta.
Luontopolku on Äijälän kantatilaan aikanaan kuulunutta. Sodan jälkeen alueella toimi puutarhakoulu ja 1960-luvun lopulla alue myytiin euralaiselle yrittäjälle, jonka piti perustaa Säikän rantaan suuri matkailu- ja viihdekeskus. Yhden kesän aikana toimintaa pyöritettiin teltassa, esiintyjinä kävivät mm. Katri-Helena, Danny ja Junnu Vainio. Hanke ei kuitenkaan menestynyt ja alue kaatui Pyhärannan kunnan syliin. 
 
50 vuotta sitten alue myytiin puolustusministeriölle ajatuksena, että Reilaan perustettaisiin varuskunta. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan aluetta käytettiin harjoitus- ja leirialueena. Monelle Reila onkin tuttu niistä armeija-ajoista. Ammunnat Reilassa loppuivat lopullisesti viisi vuotta sitten ja alue siirtyi Metsähallituksen omistukseen. Paikallinen kyläyhdistys Reidu ry kunnosti luontopolun laavuineen ja opasteineen Leader-tuen avulla.
Helppokulkuisin reitti meren rantaan ja laavulle on keskimmäiseltä, Säikän parkkipaikalta. Polku on tasainen ja leveä, helposti kuljettava vaikka lastenvaunujen tai rollaattorinkin kanssa. 
Toinen parkkipaikka löytyy niemen nokasta, Kyhkärännokasta, jossa onkin hienot kivikkoiset rantamaisemat. Täältä Säikän laavulle kulkeva polku kulkee meren rannan läheisyydessä, eikä välttämättä enää ole rattaiden kanssa kuljettavaa maastoa.
 
Kyhkärännokassa sijaitsee tulentekopaikka ja penkkejä. Säikän laavun yhteydessä on myös ulkohuussit.
 
Se kolmas parkkipaikka löytyy Hierkonpolun eteläpäästä, jossa sijaitsee uimaranta ja vuokrattava Reidun sauna. Koko polku on hyvin merkitty ja kulkee Reidun ja Kyhkärännokan välillä.
 
Hierkonpolkua esittelevä video löytyy myös YouTubesta

Seuraa blogia myös Facebookissa, niin tiedät, missä ollaan menossa.

Kommentit

  1. Kiva nähdä tämäkin paikka siltä varalta jos joskus... Länsi-Suomi kiinnostaa kyllä, olen Turun seudulta kotoisin alunperin ja käyn siellä vähän väliä. Vaikka harvemmin Naantalia pohjoisempana, mutta koskaan ei voi tietää. Kiva juttu. Arvostan aina sitä, että samalla saan lukea missä parkkipaikat ovat ja muutkin käytännön ohjeet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa ensi kerralla Naantalin pohjoispuolelle myös, Uusikaupunki toivottaa tervetulleeksi sinut!

      Poista

Lähetä kommentti