Alkavan uuden vuoden kunniaksi menneen vuoden muistoja

Hyvänen aika, tämäkin blogi on vielä olemassa! Edellinen kirjoitus syyskuussa - ja nyt taas. No, jospa uuteen vuoteen mentäessa jaksaisi taas jotain kirjoittaakin. Eihän tämä blogi mikään lukijamagneetti ole, mutta tosi usein tulee itse haettua jotain muistoa vanhoista kirjoituksista. Koska en ole koskaan pitänyt minkäänlaista päiväkirjaa, on tämä mukava tallenne itselleni edes niistä paikoista, joissa on tullut vierailtua. Lupaan siis (itselleni) jatkaa taas kirjoittamista, sikäli kun jotain uusia mukavia paikkoja vastaan tulee.

Mutta sitä ennen pitää kerrata vuotta 2018. Mitä jäi mieleen niistä mukavista paikoista tai näyttelyistä, jossa tämän vuoden aikana on vierailtu?
 
Tammikuun alussa tehtiin melkein jo perinteeksi muodostunut vierailu Helsinkiin ihastelemaan Lux Helsingin hienoja valotaideteoksia. Kaupunkimatkat Helsinkiin ovat nyt muutenkin aina mukavia ja tämä tapahtuma, vaikkakin kerää vähän liikaa yleisöä omaan makuuni, on kyllä hieno. Miltäköhän valotaideteokset tulevana viikonloppuna näyttävät?
 
Tammikuussa vierailtiin myös muutamissa museonäyttelyissä: Emmassa katsomassa Wirkkalaa ja Brykiä, Ateneumissa Huuko Simpuraa, HAM:issa Nelimarkkaa, Didrichsenin taidemuseossa Osmo Rauhalaa ja Harjavallan Cedercreutzin museossa Simo Riikosta ja Heli Laaksosta.
 
Helmi-maaliskuussa Museokorttia vingutettiin mm. Turun Taidemuseossa, jossa ihasteltiin Rut Brykin ihania keramiikkatöitä ja Mäntän Serlachius-museoissa, jossa nähtiin mm. riemastuttavia Jiri Gellerin veistoksia.
Huhtikuun alussa tehtiin oikein onnistunut viikon autolomamatka lounaisessa Ranskassa. Lensimme Toulousiin, josta teimme noin 1500 kilometrin kierroksen. Yövyimme matkallamme seuraavissa kaupungeissa: Lourdes, Biarritz, Bordeaux, Cognac, Sarlat ja Albi. Matkalta tulikin kirjoitettua useampikin kirjoitus, mutta tässä yhdessä tekstissä pientä yhteenvetoa. Muita matkaan liittyviä kirjoituksiani löytyy huhti-toukokuun arkistosta.
 
Toukokuussa vietimme ihanan kesäistä pitkää viikonloppua Riikassa. Olipa mukava kaupunki! Hieno vanha kaupunki, venematka hiekkarantojen Jurmalaan, hienot jugend-rakennukset ja jugend-museo ja mielenkiintoinen moottorimuseo. Vain tunnin lentomatkan päässä Turusta! Sinne pitää mennä joskus uudelleenkin. Myös Riikasta tuli kirjoitettua useampi kirjoitus, tässä niistä yksi
Kesäkuussa käytiin ainakin Tampereella ja Turussa. Vapriikissa katsastettiin suosittu ja itsekin hyväksi todettu Marilyn-näyttely. Myös Finlaysonin Art Area -tapahtuma oli tälläkin kertaa kiinnostava. Turussa ihailtiin jälleen mahonkikaunottaria Aurajoen vauhtiajoissa.
Heinäkuussa vietettiin lomaa. Pidempi ajelu tuolla nyt jo 53-vuotiaalla autollamme tehtiin naapurimaihin.
Ajeltiin Tukholmasta Osloon ja Ruotsin länsirannikkoa alas Göteborgiin ja siitä Vänernin rantaa pitkin takaisin.
Vuosi vuodelta Ruotsin viehätys kesäajelukohteena vain kasvaa. Kauniita kaupunkeja riittää! Matkalta olisi voinut kirjoittaa vaikka kuinka paljon, mutta oliko syy kesähelteiden vai kyllästyminen, jäi kirjoittaminen vain muutamaan tekstiin.
 
Heinäkuun helteellä tein myös nuoreni kanssa "ostosmatkan" Berliiniin. Muutama nähtävyyskin toki bongattiin, mutta pitää kyllä myöntää, että tuolla matkalla helle kyllä vähän jo haittasi kaupunkilomailua.
Elokuussa ajeltiin jonkin verran kotimaassa. Käytiin mm. Mäntyharjulla Taidekeskus Salmelassa, Kouvolassa katsomassa Alvar Aalto-kohteita (ehkä vielä joskus kirjoitankin siitä), vierailtiin Hamina Tattoon aikana vanhoilla pihoilla ja ehdittiin vielä vierailla Loviisan Wanhoissa taloissakin


Taisi niitä kilometrejä sittenkin Impalaan kertyä tänäkin kesänä. Niin ja meinasi ihan unohtua, vietettiin myös mukava päivä tutustuen Sastamalan vanhoihin taloihin.

Syksyn tullen blogi hiljeni jääden odottamaan uusia kirjoitusintoja. Ehkä ne tästä. Loppuvuoden aikana on ainakin käyty katsomassa aika monta koripallo-ottelua - niin aikuisten kuin junioreidenkin.
  
Koulujen syysloman aikana teimme kuopuksen kanssa syyslomamatkan Roomaan. Hieno ja historiallinen kaupunki, josta toki voisi kirjoittaa vaikka kuinka monta kirjoitusta. Yhtään kirjoitusta matkasta ei ainakaan vielä ole ilmestynyt, mutta eihän sitä koskaan tiedä.
 
Joitakin suunnitelmia tulevalle vuodelle toki jo on, mutta katsotaan, millaisia näyttelyitä, matkoja ja kokemuksia tuleva vuosi tuo tullessaan.   

Kommentit

 1. Luen oikein mielelläni blogiasi, joten jatka ihmeessä!
  Oikein hyvää uutta vuotta, blogin ja matkailun parissakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Donna - ja sinunkin blogistasi oli paljon iloa syksyn Rooma-matkan suunnittelussa.

   Poista

Lähetä kommentti