Rocamadourin kalliokaupunki, pysähtymisen arvoinen ranskalaiskaupunki

Vielä riittää Ranskasta kerrottavaa. Tässä kaupungissa suosittelen poikkeamaan, jos tuolla seudulla liikutte. Ei täällä nyt mitään merkillistä nähtävyyttä ollut, mutta nähtävää sen sijaan kylläkin. Joidenkin kirjoitusten mukaan Rocamadourin kaupunki olisi yksi Ranskan vilkkaimmista turistikohteista. Tuskinpa, mutta selkeä turistikohde kuitenkin. Kaupunki sijaitsee Midi-Pyrenneiden alueella Limogesin ja Toulousen kaupunkien puolivälissä.

Se, mikä Rocamadourista tekee kaupungin, jossa pitää poiketa, on sen ulkonäkö. Kaupunki on rakennettu vuoren, tai kallion rinteeseen. Kaupunki ja sen kirkot ovat jo keskiaikaisia pyhiinvaelluskohteita. Notre Damen kappelissa on puinen musta Madonna, josta tuli jo 1100-luvulla kohde, jota pyhiinvaeltajat saapuivat ihmettelemään..
Kaupunki on kalkkikivikallion rinteessä tavallaan kolmessa tasossa. Kaikkein ylimpänä on linna ja sen näköalatasanne. Keskikohdilla kirkot ja alimpana katu, jossa on kylän kaupat, kahvilat ja ravintolat.
Kylän alatasolta johtaa satojen porrasten raput pyhiinvaelluskirkkoihin. Kunnon pyhiinvaeltajan tuli nousta nämä portaat polvillaan.
Itse en kyllä ollut nähnyt mitään vastaavaa ennen, joten kaupungin valikoituminen aamukahvipaikaksi oli mitä oivallisin.


Seuraa blogia myös Facebookissa.

Kommentit

 1. Enpä ole vielä blogisassi tainut käydäkään. Kiitos tästä jutusta! Meillä on haaveena Hollanti, Belgia, Ranska tour. Juuri tälläiset pikkukaupungit ja niiden aarteet olisivat parasta antia tuollaisella reissulla! Pitää laittaa paikka muistiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun tulit käymään. Me ajelimme viimeksi Hollannissa ja Belgiassa kolme kesää sitten. Blogistani löytyy vähän saman tyylisiä vinkkejä myös mm. Belgiasta, jos kiinnostaa.

   Poista
 2. Näyttää erittäin kauniilta paikalta. Hurja ajatella edes, että portaat pitää mennä ylös polvillaan. Varmasti raskaat kiivetä ihan kävellenkin.. Täytyypä tsekata nuo Belgian jutut myös! :)

  VastaaPoista
 3. Ranskassa on kyllä jännittävän näköisiä pieniä kaupunkeja :) Mielenkiintoinen se rauniokaupunkijuttukin, vaikka onkin aika synkkä historia sillä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niitä kaupunkeja tuntuu riittävän vaikka kuinka paljon.

   Poista
 4. Onpa upea paikka! Muistuttaa hieman San Marinoa, joka on yksi lempparipaikoistani. Täällä pitää käydä jos liikun joskus tuolla alueella. :)

  VastaaPoista
 5. Wow, kaupunkihan on nähtävyys itsessään. Aika mieletön paikka, josta en ollut koskaan ennen kuullutkaan!

  VastaaPoista
 6. Rakastan Etelä-Ranskaa ja sen vanhoja pikkukaupunkeja! Huiman paljon on vielä nähtävää, tämäkin kaupunki on ihan uusi tuttavuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuossa Etelä-Ranskassa todellakin on jotain kiehtovaa.

   Poista

Lähetä kommentti