Ahkeria ammattilaisia Uudenkaupungin pellolla

Myönnän, suhtauduin vähän epäillen, kun aikoja sitten kuulin, että kotikaupunkini Uudenkaupungin sisääntulotien viereiselle pellolle suunnitellaan "hiljainen kansa" -tyylistä hahmopeltoa.
 
Viikonlopun aikana Ahkerat ammattilaiset -niminen hahmopelto sitten rakennettiin. Kävin sunnuntain aamukävelyllä katsomassa tuota ite-taideteosta - ja myönnän, muutan kantani.
Tuohon kaupungin virastotalon, terveyskeskuksen ja poliisilaitoksen läheiselle pellolle oli noussut parinsadan käsintehdyn hahmon kokoelma. Hahmojen ymärillä kierrellessäni hymähtelin ja jopa naureskelin ääneen monta kertaa. Hahmot edustivat pääasiassa eri ammattiryhmiä. Mutta mukana oli myös perheitä, kaupunginvaltuustoa, juhannuksen juhlijoita jne.

Ammateista edustettuina olivat mm. mainiot sairaanhoitajat ja lääkärit, taksikuski, kirjailija, grillimyyjä, autonmekaanikot, erilaiset puutarhatyöntekijät jne. Paikallisesti oli mainiota bongailla vanhoja liikelogoja verkkapuvuista, haalareiden selästä tai lippalakeista.
Koko taideteoksen taustalla on neljän aktiivisen uusikaupunkilaisnaisen ryhmä. Sama porukka loihti viime kesäksi kaupungin torille täysin virkatun vanhan Saab-96 auton.
Sama auto on nytkin pellolla, autotehtaan sankarien korjattavana. Naisten apuna ovat olleet monet muutkin vapaaehtoiset niin hahmojen rakentajina kuin vaatteiden ja muiden tarvikkeiden lahjoittajinakin.
Hahmopelto löytyy parhaiten osoitteesta Välskärintie 2 (ainakin viikonloppuina ja iltaisin voi auton jättää siinä osoitteessa olevan virastotalon parkkipaikalle). Huom. kuvia ottaessani hahmopelto oli vielä hieman kesken ja siivoamatta.
Kuvassa yksi hankkeen puuhanaisista Anne Kuusisto (tekemässä grillimyyjää).

Kommentit