Kevät saapui galleriaan

Mika Myllyneva Runonkulman Galleriassa (avajaisissa kameran asetuksetkin olivat vähän vinksin vonksin, pahoittelen punaisia kuvia!)
Runonkulman Galleriassa Uudessakaupungissa avautui tänään tiistaina Mika Myllynevan näyttely Metsää, puita ja lehtiä. Näyttely näytti ensi silmäyksellä keväiseltä valokuvanäyttelyltä. Tarkempi teosten tarkastelu paljasti suuren määrän yksityiskohtia niin tekniikoista kuin aiheistakin. Ja itse asiassa moni työ taisi olla syksyisistä puista ja lehdistä. Tunnelma oli kuitenkin keväisen kevyt.
Mika Myllyneva esittelee töitään avajaisvieraille.
Mika Myllyneva on helsinkiläinen kirjakustantaja, kasvitutkija ja bonsaiharrastaja - sekä siis taiteilija. Hänen bonsai-harrastuksensa laajeni vuosikymmen sitten suurempiin puihin ja niiden kauneuden tutkimiseen. Näyttelyn kuvissa esiintyykin joko puun runko, lehti, oksat - tai kaikki nämä. Pohjalla on usein valokuvavedos, päälle on saatettu liimata aitoja lehtiä ja koko teos on voitu vielä lakata.

Vaikuttavimmat työt ovat ne kaikkein yksinkertaisimmat. Suuri haapapuun lehti, joka vastavaloon kuvattuna paljastaa kaikki lehtiruoteensa ja lukuisat värinsä. Tässä Runonkulman gallerian näyttelyssä työt ovat parilta viime vuodelta.
Haavanlehti nro 6 "vihreä" 20 x 30 cm, 2014. Pigmenttivedos taidepaperille.
Koivunlehti 23.11.2015 20 x 30 cm, 2015. Pigmenttivedos taidepaperille.

Runonkulman gallerian näyttely on esillä 26.3.2016 saakka keskiviikkoisin 16-19 ja lauantaisin 11-15. Ensi sunnuntaina, 6.3. galleriassa ja sen yhteydessä toimivassa PikkuKylän puodissa järjestetään Taitoa, tyyliä ja taikaa -tapahtuma klo 11-15.
Vasemmalla: Haavanlehtiä Laajalahden rannalla, Espoo 50 x 50 cm, 2015. Pigmenttivedos taidepaperille ja suojalakka, pohjustettu mdf-levylle. Oikealla: Mänty "alhaaltapäin", Seitsemisen kansallispuisto 50 x 50 cm, 2015. Pigmenttivedos taidepaperille.

Voit seurata blogia myös Facebookissa.

Kommentit