Havainnointeja - Jussi Heikkilä TaidehallissaHelsingin Taidehallissa on vielä viikon ajan esillä (13.3.2016 saakka) vuonna 2000 Kuvataiteen valtionpalkinnon saaneen käsitetaitelija Jussi Heikkilän näyttely Observationes.
Pieni lintukirjasto, 2011. Teräs, lintukirjat.
Tämä retrospektiivinen näyttely tuo luonnon Taidehallin upeisiin saleihin. Moni teoksista viittaa lintuihin, mutta niitä myös käsitellään todella monella ja kekseliäälläkin tavalla. Taustalla voi kyllä koko ajan aistia myös huolen luonnon tilasta.
Taidehallin salit olisivat upean tyylikkäät vaikka ilman näyttelyäkin!
Maisema Pohjanmaalta. 1986, messinki.
Kala-/lapintiira. 1992, messinki.
Helsingin Sanomien kommentti näyttelystä kuvaa hyvin myös omaa ajatustani: Jos haaveilit lapsena tutkimusmatkailijan ammatista, mene Taidehalliin. Heikkilän näyttely on sulkineen, karttoineen ja luineen kuin kokoelma retkiltä löydettyjä aarteita.
The Journeys of Birds and the ideas of Man. 2013-2016. Tikkaat, sulat: merikotka, kattohaikara, merihanhi, merimetso ja määrittämätön bolivialainen petolintu, naru.
Rakkolevä, 2004. teräs.
Näyttely olisi osittain jatkunut vielä Luomukseen eli Luonnontieteelliseen museoon. Me emme siellä käyneet, sillä se oli mennyt jo iltapäivällä neljältä kiinni. 
Kirjasto I, 1994. Kirjat, kuparoitu teräs.

Kommentit