Vanhoja reissuja yhä - Porsche museo Zuffenhausenissa


Tämä museo onkin sitten täysin poikkeava tuosta edellisen kirjoituksen Motalan moottorimuseon runsaudesta. Alkuvuodesta 2009 avattu Porsche-automerkin oma museo on jo lähtökohdiltaan aivan erilainen paikka. Tässä jo arkkitehtonisesti upeassa rakennuksessa on yli 5000 neliön alalla autoja, moottoreita, valokuvia ja ääntä automerkin historian eri vaiheista.


Kävimme museossa sen ensimmäisenä avoinnaolokesänä vuonna 2009. Kaikki oli ainakin silloin upean uutta, hohtavaa ja kiiltävää.


 
Museossa on paljon teknisesti toteutettuja inforuutuja, joista olisi saanut varmaan loputtomasti lisätietoa automalleista.
 


Zuffenhausen sijaitsee vajaat kymmenen kilometriä Stuttgartin keskustasta. Museon vieressä on myös tehtaan ja museon oma rautatiepysäkki.

Tehtaan tiloja on museon viereisissä rakennuksissa, samoin Porsche Center, jossa esitellään automerkin uusimpia malleja ja varmaan myös myydäänkin. Silloin esillä oli mm. tuolloin vielä tässä naapurissamme valmistettuja Porche Boxstereita.
Tällaisten museoiden parkkipaikatkin ovat aina mielenkiintoisia. Erilaisia harrastajia kun käy näissä museoissa enemmänkin. Tällä kertaa vierailulla oli mm. ryhmä kiinalaisia motoristeja.Kommentit