Vanhoja reissuja muistellen - Saksan rautatiemuseo Nürnbergissä

Nürnbergissä on monenlaista nähtävää. Mutta yksi suosittelemisen arvoinen paikka on Saksan rautatiemuseo, joka siajitsee lähellä nykyistäkin kaupungin rautatieasemaa. Kolmessa kerroksessa ja ulkoalueella esitellään saksalaista rautatiehistoriaa monelta kantilta. Museon kokoelmissa on yli 150 veturia tai vaunua. Osa niistä on esillä hyvinkin mielenkiintoisesti ja havainnollisesti.

Esillä on eri-ikäisiä vetureja ja vaunuja. Yläkuvassa mm. Baijerin "satukuningas" Ludvig II salonkivaunu.

Museossa on melko mielenkiintoisesti käytetty vanhoja valokuvia ja muuta aikakauteen sopivaa esineistöä. Esikoisen mielestä (joka meidän perheessämme on eniten kiinnostunut juuri rautateistä) tämä museo on ollut ehdottomasti paras rautatiemuseo, jossa olemme käyneet.


Nordgau-veturi on Saksan vanhin säilynyt höyryveturi. Veturi oli käytössä 1853-1907. 1920-luvulla se halkaistiin museota varten ja sen avulla esitellään höyrykoneen toimintaa.
Vasemmalla näkyy vähän 1:1 replika Saksan ensimmäisestä Adler-veturista, jonka vieressä on uusi ICE-veturi.


Tässä museossa oli reilusti tekemistä myös lapsille. Omalla osastolla sai itse käyttää tasoristeyslaitteita, opastimia, junasimulaattoria jne.
 

 
Ja tästäkin museosta löytyy oma pienoisrautatiemaailma, jota "käytetään" tietyin kellonlyömin.
 

Kävimme tässä museossa kesällä 2009. Silloin siellä oli myös näyttely postin toiminnasta. Museorakennuksen ulkopuolella oli vielä ulkotiloja ja veturitalli, josta junia löytyi lisää.Kommentit