Museo vai kokoelma - joka tapauksessa yleisöön menevä Motalan moottorimuseo

Silloin tällöin sitä museoihmisenä miettii, että museo-sana pitäisi voida jotenkin rekisteröidä. Sillä kun on niin monia merkityksiä. Ammattilaiset haluaisivat, että sanaa käytettäisiin vain niihin museoihin, joissa todella tehdään tutkimusta, hoidetaan kokoelmia, huolehditaan niiden kattavuudesta ja säilyvyydestä, jaetaan tietoa jne. Suuri yleisö taas käsittää museon olevan se rakennus, jossa museonäyttely on esillä. Mitä enemmän tavaraa, sitä mielenkiintoisempi museo.


No joo, eli tästä päästään siis siihen, että näitä viime aikoina esittelemiäni tekniikan alan museoitakin on monenlaisia. Tämän kirjoituksen museo on ennemminkin niitä kokoelmamuseoita. Eli paikka, jossa on keräilijämäisesti paljon kaikenlaista tavaraa. Mutta sellaisena paikkana se on kuitenkin kovin viihdyttävä. Paikka on Motalan moottorimuseo. Motalan kaupunkihan sijaitsee Vättern-järven itärannalla Keski-Ruotsissa. Kaupunkiin voi ajaa vaikka E4 tieltä Götan kanavaa seuraten.
Museosta löytyy noin 2000 neliön alalta monenlaista mielenkiintoista - autoja, mopoja, huoltoasematavaraa, kameroita, televisioita, levysoittimia, puhelimia... 
 
 

Ja museo sijainti aivan järven rannalla on mitä hienoin.Kommentit