San Gimignanon kautta Firenzeen

Eivät ne tämän matkan maailmanperintökohteet vielä siihen loppuneet. Eivät läheskään.
Sienasta lähdimme seuraavana aamuna kohti Firenzeä. Ennakolta saatujen vinkkien perusteella koukkasimme kuitenkin San Gimignanon kautta. Toisten mukaan "kauhea turistirysä", toisten "ihana toscanalaiskaupunki". On ehkä molempia. Nyt oli kuitenkin loistava aika matkustaa, joten muista turisteista ei meille ollut haittaa.

 
Kun kaupunki aikanaan perustettiin, oli siellä yli 70 tornia. Aikojen kuluessa tornien määrä on vähentynyt, mutta hyvin pienellä alueella on vieläkin 14 tornia. Kas kummaa, tämäkin kaupunki on kukkulalla ja tämäkin kaupunki on muurien ympäröimä. San Gimignanon keskusta torneineen on siis Unescon maailmanperintöluettelossa.
 
 
Parkkipaikat sijaitsevat kaupungin muurien ympärillä, siitä, mihin me automme jätimme, oli hissi ylös kaupunkiin muurin juurelle.
Musta surma hiljensi kaupungin 1300-luvulla. Se heräsi pitkästä unestaan vasta, kun turistit löysivät tämän hyvin säilyneen tornikaupungin runsaat sata vuotta sitten. 
Kävimme tietenkin myös kaupungin kirkossa, Santa Maria Assunta –tuomiokirkko on sisältä kauniisti koristeltu romaaninen kirkkorakennus.

San Gimignanosta jatkoimme Firenzeen. Sekin maailmanperintökohde. Kaupungin uskomattomat renessanssiaarteet on jo aikaisemmin tutkittu, joten tällä matkalla nautimme ainoastaan kaupungin tunnelmasta (ja lauantaipäivän ihmismassoista), joka toden totta on ainutlaatuinen.
  Seuraa blogian myös Facebookissa, niin tiedät, missä nyt mennään.

Kommentit

  1. Voi apua miten ihana paikka tämäkin! Upea reissu on teilläkin ollut. Ja varhainen kevät on tosiaan hyvää aikaa matkustaa, ei ole vielä NIIN paljon turisteja. Toscanaan on kyllä joskus päästävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä, matka oli hieno ja luulen, että myös sinun täytyy päästä!

      Poista

Lähetä kommentti