Keksijä, taiteilija ja arkkitehti Leonardo Vincistä

Firenzestä matka suuntautui Luccan kaupunkiin. Lähtiessä tutkimme karttaa sen verran, että päätimme kuitenkin poiketa vähän mutkan kautta, Vincin kaupungin kautta. Mutkan suurin anti oli varmaan sen kauniit maisemat, mutta kyllähän se tavallaan on aika sykähdyttävää käydä paikoissa, joissa joku historian merkittävä henkilö on syntynyt.
 
Leonardo da Vinci syntyi vuonna 1452 Vincin kukkulakaupungissa noin 45 kilometriä Firenzestä länteen. Syntymäpaikka on itse asiassa muutama kilometri Vincin kaupungista, Anchianon kylässä, jonne johtaa kapea ja mutkainen – mutta kaunis tie. Siellä kukkulan päällä sijaitsee pieni talo, jonka väitetään olevan se sama, jossa tuo myöhemmin kuuluisuutta niittänyt renessanssinero syntyi ja eli ensimmäiset viisi vuottaan. Sen jälkeen perhe muutti Vincin keskustaan.

Taloon pääsee vierailemaan, mutta suurin anti on todellakin se, että ollaan aidolla paikalla. Sisällä esitetään ainoastaan italian- ja englanninkielistä filmiä Leonardon elämästä.
Itse Vincin kaupungin keskustassa sijaitsee kirkko, jossa Leonardo on kastettu ja jopa se kastemalja, joka tuolloin yli puoli vuosituhatta sitten oli käytössä. 
 
Kirkon vieressä sijaitsee kaupungin suosituin nähtävyys eli Museo Leonardiano. Siellä on mm. erilaisia pienoismalleja tuon keksinäneron suunnitelmista. 
 
Nettisivut olivat rehellisesti näyttävämmät kuin itse museo. Mutta rakennuksen kellotornista oli hienot näkymät.

Ja matka jatkui seuraavaksi Luccan - yllätys yllätys - muurien ympäröimään kaupunkiin.

Seuraa Facebookia ja tiedät, missä juuri nyt liikutaan.

Kommentit