Ja seuraavana Savonlinna

Suomiretken seuraava kohde oli sitten Savonlinna. Savonlinnassa kuljimme joitakin tunteja helteisenä sunnuntaina. Oopperajuhlien ansiosta kaupunki oli ihan erilainen kuin muut, vilskettä oli jo "kirkonmenojen aikaan". Menossa oli myös oopperajuhlien maraton, joten rannalla kävellessä piti väistellä salskeita nuoria juoksijoita. 
 
Mukavia puoteja ja kahviloita oli ainakin parkkipaikkamme vieressä Puistokadulla. Oli eri käsityöläisten vähän raikkaampiakin tuotteita ja oli siellä "joku" Jukka Rintalakin myymässä tai esittelemässä omia luomuksiaan. Me jatkoimme kuitenkin Sotilaspojankadulle, jossa oli heinäkuun ajan esillä Lordi-yhtyeen aitoja asuja ja esiintymisrekvisiittaa. Suhtauduin vähän skeptisesti tähän koulutiloissa olleeseen näyttelyyn. Mutta, koska Lordi-yhtye on osa perheemme historiaa (kyllä, olen kesällä 2006 tehnyt Lordi-vaatteita ja keksinyt tapoja oikeanlaiseen maskeeraukseen), oli se näyttely nyt mentävä katsomaan.

The other side of Lordi -näyttely kuitenkin yllätti. Ehkä suurelta osin sen takia, että näyttelyn koonnut Osmo Hartikainen otti meidät heti ensimmäisessä huoneessa vastaan. Hän esitteli näyttelyn, kertoi tarinoita pukujen takaa, niiden valmistuksesta ja historiasta. Miten opastus voikin tuoda näyttelyyn niin paljon lisää. Ja kyllähän aina sykähdyttää, kun näkee jotain "aitoa". Näyttely päättyy jo 29.7., mutta jonkinlaista jatkoakin on kai suunnitteilla.  

Sitten kauppatorin läpi ja rantaa pitkin Olavinlinnan luo jätskille. Onhan se hieno, on.


Matka jatkui kaunista Punkaharjua pitkin ja pikainen pysähdys tehtiin myös Lustoon (vessa ja kahvila). Ihasteltiin myös hienosti kunnostettua Luston rautatieasemaa, jolle juuri sattui pysähtymään "kiskovaunu".


Kommentit

  1. Aika huikeita kyllä nuo Lordin asut! :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän ne ovat - tai olivat. Omanlaista historiaa kyllä nekin.

      Poista

Lähetä kommentti