Tutustukaa Uuteenkaupunkiin osa 5... Pehis, Peehoo, Romuliike, Virtanen...

No niin, sitten esittelyyn tulee Pehis. Pehis tarkoittaa siis virallisesti Antiikki- ja taidekauppa P.H. Virtasta. Osto- ja myyntiliike, antiikkiliike, kehysliike, romuliike siis. P tarkoittaa Penttiä, joka on vuodesta 1973 lähtien pitänyt liikettään Blasieholmankadulla, Myllymäen itäreunalla. Taappa - eli Pentin poika Tapio on ollut pitkään isänsä kumppanina yrityksessä.
 
Tämä on paikka, josta on tähän huusholliin tullut eniten tavaroita kuin mistään muualta. Kun liikkeeseen menee satunnaisesti käymään, ei sitä ehkä heti voisi ymmärtää. Ensinäkymä kun on enemmänkin romua kuin antiikkia. Mutta tästä paikasta voi vieläkin tehdä löytöjä. Ja kun on vakiasiakas, jonka mieltymykset etenkin Taappa tuntee, ei tavara välttämättä kierrä edes kaupan kautta, vaan pakettiautolla tullaan tavaraa näyttämään vaikka kotiin tai työpaikalle. Tai kun menee lauantaina paikalliselle torille, saattaa kauppias hihkaista siellä, että nyt olisi teille sopiva lipasto tai pöytä tullut. Palvelua sanoisin!

 
Ja kaupassa saa aina myös isä Peehoon kanssa mielenkiintoisen keskustelun aikaiseksi.
Jos nyt tässä katselen ympärilleni, voisin luetella ainakin seuraavia huonekaluja ja tavaroita, jotka jo vajaan kolmen vuosikymmenen aikana on tuolta meille tullut  - lasiovinen kirjahylly, korkeat kirjahyllyt, sohvapöytä, toinen sohvapöytä, tv-taso - tai siis meillä se on siinä käytössä, radio, levysoitin-radioyhdistelmä, lipasto, toinen lipasto, toisen lapsen rautasänky, meidän (Merivaaran) funkissängyt ja yöpöytä, kirjoituspöytä, Ali Kinnusen maalauksia, lukematon määrä erilaisia tuoleja, kukkavaaseja, kukkapurkkeja, lamppuja, puinen seinämankeli, baaritiski, sohva, nojatuolit, puutarhapenkki jne... - nämä kaikki jostain 1940-60 -luvuilta.

Viimeinen hankinta tuli tehtyä juhannusaattona. Tälle ei kyllä juuri nyt ole käyttöä, mutta poishan se oli korjattava parillakympillä!


Kommentit

 1. Ihana aarrekauppa ja miten ihanaa palvelua! Hienoa kuulla että tuollaista vielä saa, se on harvinaista. Ehdottomasti täytyy laittaa paikka muistiin jos sinne suunnille eksyy, ihan minun näköinen paikka! ^^ Tuolla saisi varmasti vierähtämään tovin jos toisenkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun siis pitää ryhtyä suunnittelemaan matkaa lounaaseen ;-)

   Poista
 2. Sieltäpä minäkin olen tehnyt monia oudon ihastuttavia löytöjä. Viimeisin hankinta, neljä vanhaa pöydänjalkaa (noin 100 vuotta vanhat jostain Turusta) odottavat uusia pöydänjalanvirkojen aukeamista, kunhan saamme valmisteltua ensin pöydänkannen (vanhan peilioven).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä on tosiaan ajettava ohi lähes päivittäin, jospa pihalle olisi ilmestynyt jotain mielenkiintoista.

   Poista
 3. Mä olen netistä koittanut metsästää vanhoja ikkunan pokia, joihin laittaisin peilin. Ihan älyttömän kalliita jotenkin tuntuvat olevan (esim navetta.com). Ehkä pitää joku kesä ajaa sinne katsastelemaan tilannetta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hitsi, sullakin joku blogi. Mutta joo, Taappa on tehnyt niitä jo vuosikymmeniä. Luulen, että saisit aika paljon edullisemmin, kuin esim. teidän suunnalta. Tervetuloa hakemaan....

   Poista
 4. Vähän jäissä toi Viksun blogi..

  Jos ens kesänä pääsis ajelee, tänä kesänä ei käyty MISSÄÄN!

  VastaaPoista
 5. Moi, mikäs Teidän puh.nro on?
  Tai voisitteko soitella 0400 750 081/Jyrki Saljas, kiitti.
  Olis tavaraa!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti