Merellinen Naantali

Naantali on yksi mukava kesäajelukohde. Siellä käydään ainakin pari-kolme kertaa kesässä vaikka vaan pelkästään kahvilla, jätskillä tai pitsalla. Juhannusviikonlopun sunnuntaina vuorossa oli perinteiset pitsat Luostarin puutarhassa. Samalla käytiin katsastamassa Naantalin museon tämän kesän näyttely, joka kertoo merellisestä Naantalista.

Tekstein, kuvin ja esinein kerrottiin siitä, mitä meri ja vesi on vuosisatojen aikana merkinnyt kaupungille. Meri on ollut ennemminkin yhdistävä kuin erottava tekijä. Vettä ei käsitelty ainoastaan meren kautta vaan vesi - ihmeellinen terveysvesi - oli esimerkiksi oleellinen asia myös kylpylätoiminnan alkamisessa aikoinaan. Kovin tietopitoinen, mutta silti oikein kiinnostava näyttely.
Näyttelytilan lisäksi kävimme myös tunnelmoimassa idyllisessä Hiilolan museorakennuksessa.

 Oletko sinä muuten käynyt koskaan Naantalin museossa?

Museohaaste 21/2013

Kommentit

  1. KYLLÄ! Itse asiassa Humpin talo oli Naantaliin 70-luvun alussa tutustuessani ja myöhemmin muuttaessani, ensimmäinen kirjasto johon paikkakunnalla tutustuin. Talo on ollut monena, mutta nyt saanut arvoisensa asukkaat. Ihana pihapiiri museon puolellakin.

    VastaaPoista
  2. Kyllä, kaksi kertaa:oppaiden koulutuspäivillä ja myös Pohjola-Nordenin kokouksen yhteydessä.Muutaman kerran vuodessa tulee mentyä Naantaliin,joskus konsertiin,joskus kylpemään ja joskus vaan kulkemaan kaduilla ja kujilla. Viehättävä kaupunki. t. Tuula-Riitta

    VastaaPoista

Lähetä kommentti