Visiitti Vapriikissa osa III - vähän kaikkea sekalaista


Viime viikonlopun Vapriikin vierailusta vielä muutama valokuva. Tällä kertaa emme kiertäneet juurikaan museon perusnäyttelyitä. Muumiot ja linnut nähtyämme jätimme väliin niin vuoden 1918 näyttelyn kuin Tammerkoskenkin. Pikakierroksen teimme sen sijaan leikkikalunäyttelyn yhteydessä olevassa "käytävässä", jossa oli esillä paperinukkeja 1800-luvulta alkaen. Nämä halusin nähdä, sillä suunnitelmissa on, että myös meidän museon seuraavan näyttelyn yhteyteen laitetaan esille paperinukkeja. Ajattelin, että jos esimerkiksi esillepanoon saisi vähän vihjeitä. Nukkeja on nimittäin aika hankalaa saada esille mielenkiintoisesti ja siten, että myös lapset tai vähän lyhyemmät näkisivät ne. Saa nähdä, mitä keksitään. Tässä kuitenkin vähän kuvia Vapriikin paperinukeista.


Kävelimme myös läpi Jääkiekkomuseon. Siellä oli juuri avautunut näyttely Jari Kurrin saavutuksista. Tällaiset urheiluun tai siinä saavutettuihin menestyksiin liittyvät näyttelyt ovat aina vähän hankalia. Mitä niistä voisi kertoa muuta, kuin esitellä hienoja palkintoja tai junioriaikojen pelipaitoja ym.?No, toisaalta kahden urheilusta kiinnostuneen nuoren äitinä olen huomannut, että juuri ne ovat sellaisia asioita, jotka halutaan nähdä. Etenkin Stanley Cup –palkintoina saadut sormukset tuntuvat olevan jotain sellaista, jotka "pitää nähdä".
 


Ja onhan Jari Kurri sentään ikäisilleni SE suomalainen jääkiekkoilija. Ja voi sitä suuren maailman ihmettä, kun sai aikanaan 1980-luvun alussa lukea omasta paikallislehdestä, että hänet oli kuulutettu paikkakuntalaisen tytön kanssa! No, se oli silloin se.


Kommentit