Haavi auki Hauki campilla


Tänään raportoin vähän, mitä kotikaupungissani tällä viikolla tapahtuu. Pikkukaupungin yrittäjät ja kaupunki painivat - kuten muuallakin - aina sen ongelman kanssa, että mistä lisää asiakkaita puoteihin, ravintoloihin, kahviloihin jne. Tai toisaalta, miten saataisiin uusia asukkaita pysyvästi kaupunkiin ja uusia työntekijöitä vapaana oleviin paikkoihin. Monenlaista on vuosien varrella tehty ja tullaan jatkossakin tekemään.

Tämän vuoden hanke heillä on Haavi auki -kampanja. Koko kampanjan tarkoituksena lienee tehdä kaupunkia tunnetuksi, luoda positiivista kuvaa ja ehkä tosiaan myös tuoda tänne niin asiakkaita kuin asukkaitakin. Ja mikäs sen vaikeampaa hommaa? Teet mitä vaan, aina löytyy niitä, joiden mielestä juuri tämä tapa on huono. Kyllä toriäijät osaisi tämänkin paremmin...


Turun Sanomat 2.3.2013

Tässä kampanjassa tulee vuoden aikana kai olemaan monenlaisia tempauksia ja teemaviikkoja. Ensimmäinen teemaviikko lähti tänään käyntiin. Eikä ainakaan voi väittää, että olisi lähdetty tavalliseen tai tyypilliseen tapaan. Tämän viikon teemana on Hauki camp. Niille, jotka eivät tiedä, tämä kaupunki - Uusikaupunki - on kohta 400-vuotias kuninkaan perustama kaupunki. Kustaa II Aadolf määräsi perustamiskirjassaan jo kaupungin merkiksi kaksi haukea päät ylös ja pyrstöt alaspäin. Muun muassa siksi hauki esiintyy nyt tässä tämän viikon teemassa.Mikä on Hauki camp? Kyseessä on kahdeksan eri kokoisen joukkueen viikon ajan kestävä selviytymisseikkailu ja -kilpailu keskellä kaupunkia - eli kauppatorilla. Joukkueet saivat ottaa tiettyjä tavaroita mukaansa, mutta monenlaiset tarvikkeet olivat myös kiellettyjä. Joukkueille annetaan päivittäin tehtäviä ja kuten suuressakin maailmassa, myös tältä leiriltä joukkueet putoavat yksi kerrallaan. Ensi viikon lauantaina selviää kisan voittajajoukkue, joka saa palkinnoksi 5000 euroa. Joukkueet majoittuvat telttoihin eivätkä he saa poistua aidatulta leirialueelta kisan aikana. Kännyköitä tai muita viestintävälineitä ei myöskään saa olla mukana.Joka päivä (ensimmäistä eli tätä päivää lukuunottamatta) joukkueet tekevät pari tehtävää, joita yleisön toivotaan saapuvan seuraamaan. Toki aidan (lippusiiman) takana kannattaa käydä katsomassa muinakin aikoina.Sosiaaliseen mediaan panostetaan myös. Leirin tapahtumista raportoidaan Facebookissa ja Twitterissä. Myös videoklippejä on tulossa.


Ihan hauska ja uudenlainen yrtiys elävöittää kevättalvista torialuetta ja kaupungin keskustaa. Aamupäivällä sitä alkutouhua katsellessa juteltiin muutaman kaupunkilaisen kanssa siitä, että harva edes ymmärtää, millainen työ tällaisenkin tapahtuman järjestämisessä on. Tässä on aikamoista talkoohenkeä myös yrittäjiltä ja yksittäisiltä työntekijöiltä. Tarvitaan monenlaista lupaa ja todistusta pelkästään tulen käyttöön telttojen täyttämällä torialueella. Toivotaan, että ihmiset lähtevät ihmettelemään tätä touhua vaikka ihan naapurikunnista saakka!
 

Joukkueiden olosuhteet näyttivät vielä aamupäivällä normaalin talvisilta. Päivän aikana täällä on alkanut aikamoisen tuulen kanssa tuleva lumipyry. Ainakin saavat teltoissaan lämmittää!

 

Kommentit