Pienoismalleja saksalaisella tarkkuudella

Kun perheessä on 75% miespuolisia, on matkoilla päässyt moniin mielenkiintoisiin paikkoihin. Nyt vinkkinä muutama melko hieno paikka Saksassa. Molemmat ovat samankaltaisia, ns. pienoismallimaailmoja.
Hampurissa sijaitseva Miniatur Wunderland väittää olevansa maailman suurin pienoismallimaailma. Aika vaikuttava se olikin. Kävimme paikassa kesällä 2009. Hampurin vanhassa satamamakasiinissa sijaitseva pienoismalli sijaitsee useammassa huoneessa ja kerroksessa.
Paikka on suosittu ja koska tilaan ei päästetä kerralla liikaa ihmisiä, voi pienoismallimaailmaan joutua jonottamaan. Tosin paikka on avoinna aamusta iltaan ja sinne on mahdollista netin kautta varata jo ennakkoon liput tietylle kellonajalle.

Erilaisia teema-alueita on kymmenkunta ja koko ajan rakennetaan uusia. On lumista Skandinaviaa, Alppeja, Amerikkaa ja tietenkin Saksan eri alueita. Hampurin tunnetut nähtävyydet ja kaupunginosat löytyvät myös näyttelystä.

Aikaa paikassa sai menemään useita tunteja. Autot, laivat, junat, avaruusraketit, köysiradat, kaikki toimivat valoineen kaikkineen. Aina säännöllisesti eri huoneisiin tulee yö ja erilaiset valot syttyvät ja yöelämä alkaa. Maailmoista löytyi käsittämätön määrä yksityiskohtia.

Paikka oli tehty muutenkin kaikin puolin yleisöystävällisesti, pieniäkin yksityiskohtia pääsi katsomaan melko läheltä - myös lapset.

Joitakin Hampurin pienoismallimaailman lukuja: teitä pienoismalleissa on noin 20 km, junia noin 1200 kpl, vaunuja noin 15.000 kpl, pisin juna 14,5 metriä, puoli miljoonaa valoa, 400.000 ihmishahmoa, 10.000 autoa, yli 300.000 puuta. Suosittelen, jos käytte Hampurissa - sopii kaiken ikäisille (ei ehkä ihan pienille lapsille, koskea ei tietenkään saanut).

Lähes vastaava paikka sijaitsee myös Berliinissä.

Laajuudeltaan tämä LOXX Miniature World ei ole Hampurin luokkaa, mutta vastaavalla tavalla toteutettu paikka. Nyt keskeisiä aiheita ovat luonnollisesti Berliini. Tämä pienoismallimaailma sijaitsee lähellä Alexanderplatzia sijaitsevassa Alex-kauppakeskuksessa.Kommentit

  1. Oho. Ei voi muuta sanoa. :) Onpa hienoja. Kuvia katsoessa ei kaikista edes huomaa että on pienoismalleja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, hienoja ovat. Ja nämä ovat sellaisia vähemmän mainostettuja matkailukohteita - "harrastajat" löytävät ne kyllä.

      Poista

Lähetä kommentti