Haastetta - ensimmäistä ja viimeistä kertaa

Apua, en ymmärrä mitään, miten blogeissa toimitaan. Kunhan kirjoitan. Ja nyt toi Päivi laittoi jonkun haasteen, johon pitäisi vastata. En vastaa. No, siis jos oikeasti joku on lukenut mun tekstiä, niin kai mun täytyy edes sitten siitä hyvästä vastata siihen. Mutta ei toistu...kai. Enkä edes laita sitä eteenpäin, kun en kumminkaan osaa.
Päivi heitti seuraavat 11 kysymystä.
1. Ketä ihailet ja miksi?
No just tämän takia en tykkää näistä. En koskaan edes tykännyt niistä Koulukaverini-kirjoista. Ehkä on vieläkin vaikeaa julkisesti sanoa oma mielipide, oisko se siinä. Vaikka miten ajattelen, en keksi ketään varsinaista ihailun kohdetta. Arvostan ihmisiä, jotka kulkevat omia polkujaan ja tekevät asioita siten kuin haluavat - välittämättä muiden mielipiteistä. Jospa saisin omista nuorista sellaisia. Ainakin he ovat itsekseen toimeen tulevia ja ehkä vähän oman polkunsa kulkevia jo nyt.

2. Viimeksi lukemasi kirja?
No niin tämäkin. Tunnusta nyt julkisesti, ettet lue mitään järkevää. Joskus vielä luinkin jotain. Kannan säännöllisesti kirjastosta kassillisen kirjoja, jotka uusin sen kolme kertaa, minkä saa. Ja sitten palautan ne lukematta. Tämä pahuksen virtuaalimaailma on aikaa vievää! Muutenkin luen mieluummin erilaisia tietokirjoja. Viimeksi hankitut kirjat ovat: Markus Hiekkasen Suomen keskiaikaisen kivikirkot; Pariisi - Kaupunkikirjat; Naisten työt (historiaa), Uudenkaupungin vanhat paikannimet. Näin mahdottoman värikäs ihminen siis olen. Viimeksi olen varmaan jotain viihdettä lukenut Tuomas Kyröltä.

3. Mitä teet mieluiten vapaa-aikanasi?
Mieluiten... kaikkein mieluiten matkustaisin, ajelisin autolla ja katselisin uusia maisemia ja kohteita. Siihen en todellakaan ole vielä kyltynyt. Maailmassa on vielä niin paljon nähtävää, ihan tällä mantereellakin. Aina siihen ei kuitenkaan ole mahdollisuutta. Silloin voi tutkia erilaisia kohteita netistä, kirjoista, lehdistä ja haaveilla niistä matkoista. Myös tavallinen kotona oleminen on aika mukavaa. On se sitten nimeltään kotoilua tai sitten ihan tavallista laiskottelua.

 4. Mitä harrastat?
No just joo, harrastat. En koe harrastavani mitään. Minä elän elämää, johon kuuluu tiettyjä asioita. Iso osa ajastani menee lasten elämässä mukana olemiseen. Siihen kuuluu myös urheilua. Kannustusta, seuraamista, turnausreissuja, puffettivuoroja. Siihen kuuluu nykyään myös osallistumista paikkakunnan SM-sarjassa pelaavan joukkueen kotipelien talkootyöhön. Niitäkin pelejä käydään katsomassa - välillä myös muilla paikkakunnilla. Ja kaikki ihan positiivisella mielellä. Asioita, joita ei kymmenen vuotta sitten olisi voinut kuvitella tekevänsä vapaa-aikanaan. Edellä mainutut matkailut ovat myös osa elämää. Konsertit (bongaamme esim. "kohta kuolevia artisteja"), museot, näyttelyt, teatterit jne. niitä on nytkin aika monta merkittynä kalenteriin. Kun paikkakunnalle avattiin jokunen vuosi sitten naisten kuntosali, löysin itseni sieltä. Se on aika kiva paikka ja se homma pitää pään ja niskan kunnossa. Liikuntaa ei ehkä muuten tule harrastettua, paitsi keväästä syksyyn koitetaan kerran viikossa päästä metsään kuntorasteille.
Eiköhän siinä olisi jo tarpeeksi niitä harrastuksia?

5. Mitä kotityötä et voi sietää ja miksi?
 Tämä on helppo. En jaksais enkä osaa tehdä ruokaa. Sen kun saisi aina valmiina. Ei lisättävää.

6. Mistä olet kotoisin?
Pietolasta. Näin, kun päiväkoti rakennettiin naapuriin. Kävin esikoulun siinä naapurin päiväkodissa. Ja nyt ei sitä päiväkotia enää ole. Kotitalo sentään on paikallaan. Silloin kotikatu päättyi kodin kohdalle. Siinä tien päässä oli hyvä pelata neljää maalia. Niin, ei kai mun tarvitse sitä mainita, että se Pietola on Uudessakaupungissa.

7. Parhain luonteenpiirteesi? 
Heh, eihän tähän mitään voi vastata. Mikä omasta mielestä on hyvä piirre, voi toisesta olla juuri se ikävin puoli minussa. Rauhallinen nyt ainakin olen.
8. Missä olet hyvä?
Samaa sarjaa tämäkin kysymys. Mulla on aika hyvä havainnointikyky. Ja muisti, josta sisarukset vitsailee aina. Minä kun muistan tarkkaan asiat jo ennen syntymääni. 
  
9. Teetkö unelmiesi työtä?
Taidanpa tehdä. En ainakaan vielä ole keksinyt mitään muutakaan, mitä haluaisin tehdä. Toivottavasti se myös näkyy. Ammatinvalinta ei ollut lainkaan järkevä. Tämä ala on yksi heikoimmin työllistävistä. En kuitenkaan aikanaan hakenutkaan muualle. Pääsin ensimmäisenä opiskeluvuonna jo nykyiseen työpaikkaan viikonloppu- ja kesätöihin. Siitä se sitten lähti. Siitä on jo 26 vuotta aikaa.

10. Paheesi?
 
11. Kumpi ja kampi tappeli, kumpi voitti?
 Tasapeli!

Kommentit