Leppoisan lauantain aamupäivä Helsingissä


Yö Katajanokalla vietetty. Yövymme useimmiten Helsingissä hotelli Grand Marinassa. Sen sijainti on hyvä ja se on muutenkin ihan mukava hotelli. Toki siinäkin jo ikä näkyy ja tällä kertaa aamiainen muistutti aika paljon "muita" hotelleja. Hotellin oma ravintola oli kai remontissa ja aamupala oli siirretty kongressitilojen puolelle rantaan. Oli vähän sellaista "ruotsinlaivatunnelmaa". Tarkoitus oli jatkaa päivällä ajelua johonkin suuntaan, mutta pitihän sitä nyt lauantaina torilla käydä!

Matkan varrella tulli- ja pakkahuoneella oli kesän ajan avoinna oleva Finnish design shopin pop-up -kauppa. Tila olikin hieno - toki tietenkin tuotteetkin. Myös Kauppatorilla oli perinteisten porontaljojen ja pellavamekkojen lisäksi sinivalkoisia telttoja, joissa oli laadukkaampia suomalaisia käsityötuotteita. Näitä voisi katsella vaikka kuinka paljon.

Osa perheestä lähti muille asioille ja minä kulutin aikaa Senaatintorin tuntumassa. Kävin Sofiankadulla olevassa kaupunginmuseossa. Siellä oli aika mukava näyttely Lisää funkista Reino! Näyttely toi esille Helsingin suomalaisten elokuvien näyttämönä. Kivasti tehty näyttely.

 

Senaatintorin kulmassa oli mukava katsella turisteja, hääpareja ja kai ihan niitä kaupunkilaisiakin. Poikkesin vielä ennen kyydin saapumista torin eteläreunan pieniin kauppoihin, joissa myytiin osittain ihan hyvääkin tavaraa. Itse asiassa yhden virkatun rintakorun ostinkin sieltä.


 

Kommentit