Kuukauden ensimmäinen perjantai

Olemme joskus jo 1980-luvulla käyneet ensimmäisen kerran Helsingissä ns. Stadin cruisingissa. Kaupungissa on järjestetty - tai siis ei kai niitä koskaan ole järjestetty - vaan sinne siis on kokoontunut jo vuosikymmenten ajan joka kuukauden ensimmäinen perjantai autoharrastajia. Ennen kaikkea paikalla on jenkkiautoilijoita ajelemassa pitkin Helsingin katuja. Aikanaan kokoontuminen keskittyi jäähallin parkkipaikalle, nykyään paikkana on Kauppatori. Kesäisin olemme koittaneet osua Helsinkiin edes jonakin tällaisena perjantaina. Välillä olemme olleet mukana omalla autollamme (nämä meidän ajelumme tapahtuvat useimmiten jonkinlaisella ns. harrasteautolla) mutta välillä oma auto on jossain hotellin parkkipaikalla ja vaan kävellen olemme olleet mukana aistimassa tätä tunnelmaa.

Tänä heinäkuun ensimmäisenä perjantaina oli kaunis ilta ja Kauppatori oli jälleen täyttynyt niin autoista kuin niitä katsomaan tulleista paikallisista ja turisteista. Sattumalta osuimme myös paikalle siihen aikaan, kun vanha kunnon Freud Marx Engels & Jung soitti muutaman kappaleen. Heitäkin olemme viimeksi kuulleet varmaan 1980-luvulla.


Tapahtuma on kaikella tavalla hieno. Koska sitä ei mitenkään virallisesti järjestetä, ei sitä missään tapahtumakalentereissakaan mainita. Eli jos liikutte kuukauden ensimmäisen perjantain aikoihin Helsingissä, menkää ihmeessä Espalle tai Kauppatorille!

Osa näistä kuvista on aikasemmiltakin vuosilta.
 
 
 
 
 
 


Kommentit