Puupaatei Pakkahuoneel

Jo seitsemättä kertaa kokoontuivat niin puupaatit kuin niiden ihailijatkin Pakkahuoneen rantaan Uudessakaupungissa. Veneiden vapaamuotoinen kokoontuminen on kotikaupunkini hyväntuulisin tapahtuma, joka mielestäni sopii Uuteenkaupunkiin mitä parhaiten.

Muutaman kaveruksen ideasta kehkeytynyt koko kaupungin ja alan harrastajien kokoontuminen, joka on säilyttänyt leppoisan ja luonnikkaan fiiliksensä. Ei pääsymaksuja, ei aitauksia, ei turhaa säätöä, ja kaikki kaverusten talkoohengellä ja -mielellä, yhteiseksi iloksemme. Harvassa tapahtumassa tulee niin monen vastaantulijan kanssa todettua, että onpa hieno ja mukava tapahtuma.
Tässä postauksessa vähän kuvakavalkadia tämän vuoden tapahtumasta, jossa vierailevina tähtinä olivat mm. köydenpunoja, seppä, veneenrakentajia, raskassukelluspuvun esittelijät jne. Ja ainahan puuveneet keräävät myös eri alojen harrastajia paikalle. Tällä kerralla taisivat ainakin sitikkaharrastajat vierailla tapahtumassa.
 

 
Ja se oman kaupungin tähti oli varmasti paria päivää ennen tapahtumaa mereen laskettu Lintu.
 
Vene, joka rakennettiin jo yli 90 vuotta sitten Helsingissä tamperelaiselle tehtailijalle. Vene viiletti vuosikymmeniä Näsijärvellä. Nyt Lintu-niminen vene on löytänyt hyvän kodin Uudestakaupungista.

Kommentit

  1. On kyllä komeita veneitä! Kiva, kun tuollaisia tapahtumia järjestetään ja pääsee ihailemaan niitä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti