Onko Somerniemen kesätori sinulle tuttu?


 
Somero-Helsinki maantien varrella Somerniemellä sijaitsee Suomen suurin kesätori. Tori on avoinna lauantaisin toukokuun lopulta syyskuun alkuun ja se on toiminut jo yli 30 vuotta, vuodesta 1987 lähtien. Ja nyt vasta minä kävin siellä ensimmäistä kertaa!
  
Matkalla torille kannattaa poiketa kahville tai jätskille tässä pari kilometriä Someron suunnasta ennen toria olevalle kipsalle. Kyseessä on somerolaisen Rauli Badding Somerjoen muistopaikka. Kioskin perustivat aikanaan (1962) Raulin vanhemmat Gunnar ja Elina Somerjoki. Kioskista tuli nuorison kokoontumispaikka ja myös Rauli oli välillä siellä myymässä. Kioski oli toiminnassa vuoteen 1975 saakka, jonka jälkeen se rapistui. Kun Baddingin kuolemasta vuonna 1997 oli tullut kuluneeksi kymmenen vuotta, avattiin kioski uudelleen kunnostettuna. Nykyään se on suosittu pysähtymispaikka, josta virvokkeiden lisäksi voi ostaa vaikka Rauli Badding Somerjoki –T-paidan.

   
Kävimme Somerniemen kesätorilla heinäkuisena lauantaina ja kyllä sen suosio yllätti. Myyjiä oli jopa satoja ja asiakkaita ihan valtavasti. Kaikki lähialueen pellot olivat parkkipaikkoina ja tarjolla oli valtava määrä vanhan tavaran ja kirpputoritavaran myyjiä, kahvimyyntiä, vihanneksia, kukkia, käsitöitä – ihan mitä vain. Torin yhteydessä oli myös muutama kiinteä koju, joissa myytiin mm. vaatteita.

Somerniemen kesätoria pitää Somerniemi-Seura talkoilla. Sen alkuvuosien vahvoja markkinoijia olivat paikkakuntalaiset Kaari Utrio ja Kai Linnilä. Kesätoreilla on monenlaista oheisohjelmaa. 
Lisätietoa torista löytyy täältä. Tämän vuoden viimeinen kesätori pidetään elokuun viimeisenä päivänä, joten vielä voit ehtiä paikalle! 

Kommentit

  1. Somerniemen tori on ihan huippu paikka! Kävin siellä ensimmäisen kerran muutamia vuosia sitten ja siitä syntyi blogiin myös postaus. Kun ajaa paikan ohi toriajan ulkopuolella ei voi käsittää mikä kuhina ja puheensorina siellä on kun on Somerniemen tori auki.

    https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/2014/08/tavarataivas-keskella-ei-mitaan.html

    Ehdittekö käydä katsomassa samalla reissulla Karhunpainijan kivilinnaa ja Ämyrin lavaa?
    Näillä seuduilla riittää kyllä näitä "eksoottisia juttuja".

    https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/2014/10/karhupainijan-kivilinna.html

    Minä kävin Someron Nostalgia-ajojen yhteydessä myös tuolla Badding kioskilla, joka oli kyllä tosi hauska nähtävyys. Myös Hovilan kartanon 50-60 lukujen näyttely kannattaa käydä joskus tsekkaamassa.

    https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/2017/05/someron-nostalgiaviikko-viela-ehtii.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, Someron nähtävyydet (ja Somerniemen) ovat kyllä tiedossa, mutta tällä kertaa oli muita suunnitelma. Hovilakin on vähän joka vuosi suunnitelmissa. Mutta ovat ne sellaisia listalla olevia.

      Poista
  2. Aina yhden kesälauantaikäynnin väärti!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti