Finlayson Art Area 2019


Tampereen Finlaysonin alueella on vuodesta 2015 lähtien järjestetty yhteisöllinen ja ilmainen taidenäyttely ja tapahtuma Finlayson Art Area. Olemme tainneet onnistua vierailemaan siellä joka vuosi. Niin tänäkin kesänä. Näyttelyt ovat esillä 25.8.2019 saakka. 
Vähän sama kuin Örebron taidetapahtuman suhteen, kävi nyt myös tämän suhteen. Joinakin toisina vuosina on ollut paljon enemmän itselleni merkityksellisempää taidetta esillä.Näyttelykokonaisuus on kuitenkin hieno, teokset ovat esillä eri puolilla Finlaysonin aluetta ja se on tosiaan hyvin helposti lähestyttäviä ja ilmaisia.

Näyttelyissä on tänä vuonna mukana 12 taiteilijaa. Heistä, tai heidän töistään eniten miellytti Anni Kinnunen, jonka näyttelyyn ihastuin vuosi sitten Oulun taidemuseossa. Hän onkin oululainen kuvataiteilija, jonka tekniikkana on valokuva.
Kauniita olivat toki myös Inari Krohnin työt ja Toini Muonan muotoilemat esineet. 


Varmaan näyttävin tämän vuoden taideteoksista on ruotsalaisen taiteilija Roland Perssonin elävän kokoinen elefanttiveistos Hope and Glory. Itse elefantti oli syntynyt vuonna 1870 ja oli viettänyt vanhuuttaan eläintarhassa, jossa se kuoli yli satavuotiaana. 


Kommentit

  1. Saa nähdä ehdin Tampereelle :) Kovasti olen ollut sinne menossa koko kesäloman mutta vielä ei ilmeisesti ole "ollut oikea hetki". Toini Muonan keramiikka on huippu kaunista. Finlaysonin alue on kiinnostava kyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, moneen paikkaan kyllä oletkin ehtinyt - sinäkin :-)

      Poista

Lähetä kommentti