Kaikkea muuta... muttei sisustusta

Tässä on viikon verran ollut sisätiloissa tekemättä mitään. Syynä joulu - ja kova flunssa, joka on vienyt innon tehdä mitään järkevää.Tänään on tullut mietittyä mm. sitä, miksi haluan asua juuri tässä talossa. Olemme asuneet talossamme nyt runsaat 15 vuotta. Kertaakaan ei ole talokauppa kaduttanut. Vaikka se aikanaan tehtiinkin 30 minuutin harkinnan jälkeen. Talon sijainti on myös mitä parhain - samoin harvinaisen helpot ja mukavat naapurit.Olen aikaisemminkin todennut, etten todellakaan harrasta sisustamista. Ja vaikka lueskelenkin mielelläni erilaisia sisustuslehtiä ja -blogeja, en koskaan katso niitä sillä silmällä, että "voi, kuinka meilläkin olisi tuollaista". Ei vaan ole vielä tullut eteen kotia, jossa mieluummin asuisin. Meidän huusholli on omanlainen - kerran sisustettu saa olla sitten sisustettu pidempäänkin. Remonttia pitäisi tehdä, listoja puuttuu, huoneita tarvittaisiin lisää, alakertaan pitäisi tehdä sitä ja tätä.

Tänään kuitenkin otin muutamia valokuvia niistä asioista kodissamme, joiden johdosta (mm.) juuri tämä talo on niin oma ja mieluinen.
Eteisen tunnelmia.
Kamari on huone, jossa oleskelemme eniten. Televisiokin löytyy tästä huoneesta. En millään malttaisi, mutta tästä huoneesta on ehkä tehtävä vanhempien makuuhuone, jotta kaksi poikaa saisivat tarvittavat omat tilansa vintistä.
Olohuone - siellä tulee laitettua pyykkiä - ei juuri muuta. Ja jouluna katseltua joulukuusta.


Keittiössäkin oleskellaan paljon.


Wc:stä ei voi ottaa valokuvia! Mutta jos se vihdoin tässä joskus kunnostetaan, on varmaa, että tuo turkoosi Enso-levy saa ainakin jäädä! 

Makuuhuoneista ei ole paljon näytettävää. Mutta yksi parhaista hankinnoista - joskus 1990-luvun alussa, olivat nuo Merivaaran funkissängyt - paikalliselta PH:lta tietenkin!

Alimmaisen kerroksen yhdistetty sauna-, varasto-, pannuhuone-, kellari-ym. tila on yksi talon hienoimmista asioista. Toki ymmärrän, että monelle meidän alakerta ja pesutilat saattaisivat tuottaa kauhuakin. Tänne mahtuvat vaikka lamppuvarastot!
Se ääni, kun pakkasaamuna sipsuttaa kylmää lattiaa pitkin suihkuun ja näpsäyttää näistä valot päälle!
SAUNA!

Kommentit

 1. Kyllä teidän ihana talo on sisustettu ihan viimeisen päälle - ilmeisesti olette tehneet sen tiedostamatta (vrt."kaikkea muuta paitsi sisustusta"). Teidän näköinen talo ja niin tunnelmallinen - tuota tunnelmaa ei uusista taloista ikinä saa!

  Ihanaa vuotta 2013!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Katja teille sinne. Niin, elämäntapahan tämä on.

   Poista
 2. Hyvältähän teillä näyttää :) Ihania nuo vanhat alkuperäiset komerot ja keittiökaapit, meillä ei ole ainuttakaan jäljellä. En tiedä onko niitä ollutkaan, mutta edelliset asukkaat ovat aika hyvin karsineet täältä kaiken käytännöllisen pois, joten oletan niiden lentäneen ovesta pihalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, meillä oli onni, että talossa ei ollut asunut rakentajapariskunnan lisäksi muita - hekin tarkkoja lapsettomia, joten oli eletty järkevän säästeliäästi. Mitään ei oltu turhaan uusittu - ja mehän olemme sitä jatkaneet!

   Poista
 3. Hienoa, että osaatte vaalia vanhaa, katkaisijoita myöten. Minua niin harmittaa, kun mies on aikoinaan mennyt vaihtamaan vanhat katkaisijat ja pistorasiat uusiin. Kiva blogi sinulla, poikkesin jonnekin jättämäsi kommentin kautta. Tulen toistekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saga. Nuo pistorasiat, katkaisijat, ikkunahelat ym. olivat niitä, jotka tekivät tästä meille mieluisan talon. Ja todellakaan ei ole tarkoitus niitä koskaan vaihtaa ;-)

   Poista

Lähetä kommentti