Joulumarkkinoita

Parina viime viikonloppuna on tullut ajeltua Turun alueen jouluisilla toreilla, kaupoissa ja myyjäisissä. Laitetaan nyt tännekin muutamia valokuvia niistä tunnelmista.

Turun Suurtorin joulumarkkinat olivat joskus vähän ensimmäisiä tämän suunnan joulumarkkinoita. Ne poikkesivat yhdistysten myyjäisistä niin ulkomuodoltaan kuin tuotteiltaan. Nyt markkinoita on tullut vähän joka paikkakunnalle ja ihan tyylikkäitäkin. Pitkästä aikaa käytiin Suurtorilla pari viikkoa sitten. Jotenkin anti oli vähän pettymys. Vieläkin siellä myytiin puunpaloista sahattuja tonttuja ja muita vastaavia koristeita. No, ihan hieno paikkahan tuo Suurtori on. Mukaan tuli ostettua ensiavuksi (silloin oli yli 10 astetta pakkasta) lampaanvillaiset kengänpohjalliset.Viime viikonloppuna turkulaiset nuoret suunnittelijat myivät tuotteitaan omissa joulumyyjäisissään "Turku design now" -nimisessä tapahtumassa. Paikalla olivat seuraavat yritykset:

Tonfisk Design http://www.tonfisk-design.fi/
Magisso http://www.magisso.com/
Terraviiva http://www.terraviiva.fi/
Kui Design http://www.kuidesign.com/
Klo Design http://www.klodesign.fi/
Polkka Jam http://www.polkkajam.com/
Myssyfarmi http://www.myssyfarmi.fi/
Saana ja Olli http://www.saanajaolli.com/
Kotona Design http://www.kotonadesign.fi/
Avaruusmuovi http://www.avaruusmuovi.fi/
Punainen Norsu http://www.punainennorsu.com/
Sammakkon kirjakauppa http://www.sammakko.com/
Roots Cultural Movements www.rcm-clothing.comNäitä tuotteita olisi voinut katsella vaikka kuinka kauan. Kauniita ja tyylikkäitä. Itselle ostin punaisen Yö metsässä -kaitaliinan joulupöytään - Saanalta ja Ollilta siis.

Sitten matka suuntautui Paimiossa sijaitsevaan "navettakauppaan". Adalmiinan Helmi myy monenlaista kaunista. Tavarat ovat kauniisti esillä, taustalla soi rauhallinen musiikki, kynttilälyhdyt palavat ja tuoksut tuoksuvat. Rauhallinen tunnelma. Tällä kertaa ei ollut tarvetta mihinkään, mutta mukavaa oli aistia tämän liikkeen tunnelmia.
Sitten matka jatkui Halikkoon. Siinä Halikon Shellin viereisessä olevassa ostospaikassa (Design Hill) on muuten tosi hyvä kahvila. Ihania suklaakakkuja, salaattiannoksia, keittoja ja suolaisia piirakoita. Suosittelen! 

Halikon Rikalanmäellä oli myös joulumarkkinat. Monenlaista käsityöläistä oli tullut paikalle. Mitään ei kuitenkaan tarttunut mukaan.

Ja sitten kotimatkalla poikettiin vielä Naantalissa. Siellä entisessä emäntäkoulussa oli avoinna Sellofaanin joulukauppa. Kaikenlaista koristetta ja kynttilää olisi ollut tarjolla. Pääasiassa olivat varmaan tuontitavaraa. Mutta oli siellä joukossa ihan kotimaista käsityötäkin. Jotain pientä tuli hankittua.

Ja illan päätteeksi vielä poikkesimme Naantalin vanhassa kaupungissa katsomassa joulukuusta!

Kommentit