Nostalgiaa ja moottoreita, Geta nostalgi och motormuseum

Roadtrip Ahvenenmaalla jatkui. Ja koska Ahvenanmaa, välimatkat olivat juuri ja juuri sellaiset, että Impalan lantioturvavyöt ehti laittaa kiinni ennen seuraavaa aukaisemista. Eckeröstä ajeltiin Getaan, matkaa noin 40 minuuttia. Mutta tämäkin reitti oli ihan hienoa, tasaista ja kapeaa punaista asvalttia. Itselleni oli muuten yllätys, miten paljon Ahvenanmaalla on hyvässä kunnossa pidettyjä ja säilytettyjä tuulimyllyjä.

Getassa käväisimme kiertämässä keskiaikaisen kirkon ja poikkesimme Nostalgia- ja moottorimuseon pihalle. Tiesimme kyllä, että museo ei olisi auki. Museo on usean ajoneuvoharrastajan yksityinen hanke ja talli ja museolla ei ole varsinaisia aukioloaikoja. Eli kannattaa aina etukäteen ottaa yhteyttä museon taustahenkilöihin ja sopia vierailusta. 

No, me poikkesimme pihalle ja paikalla sattui olemaan yksi museon omistajista ja puuhamiehistä. Ja ystävällisesti hän esitteli meille niin museon, kerhon baaritilat, pihalla olevan vanhan huoltoaseman tilat - ja kaikki pihamaan "romut". Oli mielenkiintoinen kierros. 







Ajatus yhteisestä harrasteajoneuvojen vuokratilasta oli herännyt 2000-luvun alussa ja lopulta vuonna 2015 harrastajat löysivät paikan, johon parin vuoden kuluttua nousi komea amerikkalaistyylinen rakennus, jossa museo nyt toimii. Museo koostuu siis halliosasta, josta voi vuokrata ajoneuvolleen tallipaikan ja samalla se on osa museota. Ympräille on kerätty monenlaista rekvisiittaa ja aiheeseen liittyvää esinettä. 


Vuonna 2019 siirrettiin Maarianhaminassa vuosikymmeniä toiminut huoltoasema Edos mack museon alueelle. Huoltoaseman irtaimisto saatiin rakennuksen mukana ja kaikki ovat samalla paikalla kun huoltoaseman lopettaessa.


Museon ylläpitäjien yhteystiedot löytyvät museon kotisivuilta. Museon Facebook-sivuja kannattaa myös seurata.



Edellisessä kirjoituksessa käytiin Ahvenanmaan Eckerössä. Seuraava kirjoitus taas käsittelee Bomarsundin linnoitusta.

Seuraa blogia myös Facebookissa.

Kommentit

  1. Tuo nostalgia- ja moottorimuseo jäi meiltä Getassa kokonaan väliin
    Ei oltu kuultuaan paikasta, mutta kiinnostavalta paikalta kuulostaa kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä mielenkiintoisia paikkoja löytyy, vaikkei aina välttämättä matkaoppaista :-)

      Poista

Lähetä kommentti