Elvis-tupa Vaajakoskella, kesän parhaita kohtaamisia

Tämän ja viime kesän ajeluiden parhaita hetkiä ovat olleet kohtaamiset ihmisten kanssa. Olemme varmaan jutelleet näiden koronakesien aikana ennalta tuntemattomien ihmisten kanssa enemmän kuin vuosikymmeniin. Ja ehkä nämä kohtaamiset ovat olleetkin niitä parhaita muistoja. Olemme nyt, toki aikaisemminkin, reissuillamme mielellään pysähtyneet paikkoihin, joissa yksittäiset ihmiset esittelevät joko omaa taidettaan tai vaikka omia keräilyharrastuksiaan. Ite-taidetta, autojen keräilyä, vintagetavaran keräilyä, tai vaikka Elvis-aiheisten esineiden keräilyä. Miten upeaa, että keräilijät tai taiteilijat ovat myös avanneet ovensa meille kulkijoille. Ei niistä samoista asioista tarvitse tykätä tai sitä samaa asiaa harrastaa voidakseen nauttia toisten tekemisistä tai keräämisistä. Niin nytkin.

Jyväskylästä Vaajakoskelta löytyy Elviskuja. Kujalla on maitolaituri ja kaksi mökkiä. Toinen niistä samankaltainen, kuin Tupelossa sijaitseva Elvis Presleyn syntymäkoti. Mökeistä tulee Elviksen musiikin siivittämänä ulos paikan emäntä, Marjatta Kinnunen. Hän toivottaa meidät, vähän arkaillen pysähtyneet ohikulkijat, lämpimästi tervetulleeksi. Kohta paikalle saapuu myös poika ja miniä. Paikka on siis Elvis-tupa. 





Marjatta Kinnunen kertoo kuulleensa Elvistä ensimmäistä kertaa vuonna 1957 ja siitä se sitten lähti. Nyt näiden mökkien seinät, katot ja lattiat ovat täyttyneet erilaisista Elvikseen liittyvistä tavaroista. Kelloja, kasetteja, levyjä, maatuskanukkeja, keräilykortteja - ihan mitä vaan voi keksiä. Jos ensimmäinen reaktio olikin, että mitä ihmettä, niin keskustelun kuluessa herää kyllä syvä ymmärrys ja kunnioitus Marjatan harrastusta kohtaan. 





Kun käy ilmi, että jollakin lailla sentään Elviksen "tunnemme" ja että toinen sentään Gracelandissa vieraillut ja koko perhe joskus poikennut Elviksen jalanjäljillä myös Saksassa Bad Nauheimissa, lähtee keskustelu ihan uudelle tasolle. Näyttää siltä, että Marjatalla on harrastukselleen hyvä jatkaja. Miniä kun esittelee meille puhelimestaan ison määrän valokuvia matkoiltaan eri Elvis-aiheisiin "pyhiinvaelluskohteisiin". Myös Marjatta on keskeisillä paikoilla Yhydysvalloissa vieraillut. 

Jos yhtään Elvis kolahtaa, niin kannattaa ehdottomasti poiketa Marjatan kokoelmia ihastelemassa. Ja jos ei muuta, niin mukavan keskustelutuokion takia. Meille jäi vierailusta ainakin todella hyvä mieli.

Parhaat tiedot paikasta löydät Facebookista. Sen mukaan paikka olisi avoinna elokuun loppuun saakka päivittäin 10-18, ja paikka on siis pääsymaksuton. 

 

Seuraa blogia myös  Facebookissa.

Kommentit

  1. Täytyypä katsoa, jos ehtisi kesäloman aikana tuolla pysähtyä. Hauskalta kuulostava paikka!

    VastaaPoista
  2. Olipas mielenkiintoinen paikka. En ole koskaan edes kuullutkaan tällaisesta. Elvis on kyllä itselleni kiinnostava hahmo mutta tulevat sukupolvet eivät taida tietää hänestä enää mitään. Harmi, jotenkin tuntuu, että omassa nuoruudessa ihan kaikki tiesivät kuka Elvis on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä se vaatii yhden sukupolven, mikä jää väliin. Luulen, että Elvis kuitenkin jää jollakin lailla tulevienkin sukupolvien tietoon.

      Poista
  3. Voi että! Olen halunnut vierailla täällä jo iäisyyden! Olipa siis hauska lukea postaus kohdeesta ja päästä näkemään enemmänkin kuvia. :) Tämä kohde roikkuu edelleen omalla kotimaan kohdelistalla, vielä joku päivä toivottavasti pääsen sinnekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä kohdelistoja kannattaa pitää, itse olen tänä kesänä saanut omalta listaltani aika suuren määrän kohteita "suoritettua".

      Poista

Lähetä kommentti